Pret skandalozo dāņu profesoru vēršas Drošības policijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Saistībā ar dāņu profesora Stēna Stendera apgalvojumiem par «Selgas» vafeļu kaitīgumu to ražotājs vērsies Konkurences padomē (KP) ar iesniegumu par negodīgas konkurences darbībām, kā arī Drošības policijā, lūdzot ierosināt krimināllietu par neslavas celšanu un apzinātām darbībām, kas grauj Latvijas ekonomiku.

Tiek aprēķināts arī morālais un materiālais kaitējums, lai celtu prasību tiesā par zaudējumu atlīdzību, kā arī plānots vērsties Eiropas Komisijā (EK) ar lūgumu izvērtēt nepamatotus un prettiesiskus konkurences izkropļojumus iekšējā tirgū, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja AS «Laima» un AS «Staburadze» vadības uzņēmuma «NP Foods» valdes priekšsēdētājs Juris Jonaitis.

Viņš norāda, ka saskaņā ar līgumu par Eiropas Savienības darbību EK jāgādā, lai netiktu izkropļota dalībvalstu konkurence gatavu preču tirdzniecībā.

Ražotājs patlaban veic skrupulozu izpēti par kaitējumu, ko uzņēmumam un zīmoliem «Selga» un «Laima» nodarījuši dāņu profesora apgalvojumi. Savā paziņojumā «NP Foods» tos dēvē par «falsificētu un šokējošu paziņojumu».

«Nav pieļaujams nesodīti kaitēt un graut spēcīgākos Latvijas uzņēmumus un līdz ar to Latvijas ekonomiku, iznīcināt investīcijas, kas ieguldītas spēcīgu zīmolu veidošanā. Nepieciešama valsts līdzdalība un aizstāvība Latvijas ekonomikai un ražotājam, kas reizē ir nozīmīgs nodokļu maksātājs valsts kasē,» norāda Jonaitis.

Viņš izsaka pārmetumus arī plašsaziņas līdzekļiem, paužot viedokli, ka nepieciešama varas iestāžu iesaistīšanās, «lai ar likuma instrumentiem noskaidrotu mērķus un apstākļus, kāpēc dāņu profesors Stēns Stenders un sabiedriskais medijs «Latvijas Televīzija» sāka falsificēto ziņu raidīšanu Latvijas sabiedrībai». Pēc Jonaiša norādītā, «padziļināta izpēte notiek arī par citu masu saziņas līdzekļu iesaistīšanos šajā zīmolu diskreditēšanas kampaņā, ņemot vērā žurnālistu atbildību par sabiedrības informēšanu».

Pēc «NP Foods» pārstāvju domām, ticis ignorēts fakts, ka šīs grupas uzņēmumi «Staburadze» un «Laima» Latvijā iniciējuši un realizē veselīgāku saldumu ražošanas politiku, kā arī veic patērētāju izglītošanas darbu par produktu sastāvu un lietderību.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» vēstīja par Stendera izpētīto, ka «Laimas» ražotās vafeles «Selga» esot kaitīgas cilvēka veselībai. Profesora sarakstā, kurā ir vairāk nekā 1000 produktu, Latvijā ražotās vafeles ierindotas ceturtajā vietā.

Uz šo apgalvojumu asi reaģēja «NP Foods», kas, žurnālistiem demonstrējot vafeļu ražotni, uzsvēra, ka uzņēmums produktu receptūras izstrādē sadarbojas ar zinātniekiem un turpinās to darīt, lai garantētu patērētājiem nekaitīgus un drošus produktus. «NP Foods» Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga norādīja, ka nav tiesību aktu, kas noteiktu pieļaujamo transtaukskābju saturu produktos, taču jogurta vafelēs esošo transtaukskābju saturs neesot veselībai bīstams.

Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits pauda viedokli, ka profesors par Latvijas pārtikas uzņēmumu nomelnošanu jāizraida no valsts. «Latvijas pārtikas uzņēmumu ražotā produkcija ne tikai atbilst visām Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajām prasībām, bet ir paaugstinātas kvalitātes produkti,» sacīja Šmits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu