Jaunievēlētais prezidents nerīkos inaugurācijas balli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš lauzis tradīciju – stājoties amatā viņš nerīkos inaugurācijas balli. Tā vietā savā pirmajā darba dienā augstajā amatā Bērziņš apmeklēs savu pirmo skolu.

Tā aģentūrai BNS pavēstīja Bērziņa sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba.

Jaunievēlētais prezidents uzskata, ka prezidentam balle jārīko pēc labi padarīta darba, bet viņš vēl ir tikai darba sākumā, tādēļ Bērziņš neredz iemeslu svinībām, pauda Rāviņa-Vimba. Viņš savā inaugurācijas dienā izvēlējies apmeklēt savu pirmo skolu - Nītaures vidusskolu Amatas novadā.

Tādējādi Bērziņš lauzis iepriekšējo prezidentu tradīcijas - Guntis Ulmanis un Vaira Vīķe-Freiberga inaugurācijas pasākumu rīkoja Rundāles pilī, bet Valdis Zatlers - Jelgavas pilī.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja prezidenta Preses dienestā, 8.jūlijā Bērziņam ieplānota saspringta darba kārtība.

Plkst.9 paredzēts Valsts prezidenta svinīgais solījums un uzruna Saeimas sēdē. Tad sekos valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremonija un sasveicināšanās ar valsts augstākajām amatpersonām.

Jaunais prezidents piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un vēros svinīgo godasardzes maiņu pie Rīgas pils. Notiks arī pils atslēgu pārņemšanas ceremonija.

Vēlāk paredzēta divu stundu tikšanās ar līdzšinējo prezidentu Valdi Zatleru un Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem.

Pēcpusdienā Bērziņš noliks ziedus arī Brāļu kapos.

Dienas oficiālo daļu prezidents noslēgs ar Nītaures vidusskolas apmeklējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu