Saistībā ar Bērziņa bērniem piederošo īpašumu policijā sākta resoriskā pārbaude

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) veic resorisko pārbaudi saistībā ar iesniegumu par jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa bērniem Drabešu pagastā piederošo īpašumu, kas oficiāli skaitās aktīvās atpūtas komplekss un saņēmis līdzekļus no Lauku atbalsta dienesta, taču vairāk atgādina privātmāju.

Kā iepriekš ziņoja portāls «Pietiek.com», tas ar oficiālu iesniegumu par iespējamu valsts vai Eiropas fondu līdzekļu izkrāpšanu vērsās Ģenerālprokuratūrai. Iesniegums tika saņemts un pārsūtīts policijai, informēja prokuratūrā. Savukārt VP saistībā ar saņemto iesniegumu sākta resoriskā pārbaude, atklāja VP preses pārstāvis Andis Rinkevics.

Informācija Uzņēmuma reģistru apkalpojošā «Lursoft» datubāzē liecina, ka 2004.gada februārī dibinātā SIA «Kājiņas B», kuras īpašniece visu šo laiku ir bijusi Bērziņa 1971.gadā dzimusī meita Eva Bērziņa (pēc kāzām - Eva Manavaduge), bet valdes loceklis - Bērziņa 1970.gadā dzimušais dēls Aigars Bērziņš, jau tā paša gada pārskatā varēja ierakstīt, ka tai izdevies saņemt Lauku atbalsta dienesta finansējumu aktīvās atpūtas kompleksa celtniecībai, līdz ar ko gada laikā «Kājiņu B» darbība bijusi «vērsta uz aktīvās atpūtas kompleksa celtniecību», rakstīja portāls «Pietiek.com».

Saņemto Lauku atbalsta dienesta finansējumu Bērziņu ģimenes uzņēmums gada pārskatā pieminēja arī par 2005.gadu, kad saskaņā ar šo dokumentu notika «aktīvās atpūtas kompleksa izveidošana», kā arī «uzņēmuma materiāli tehniskās bāzes nodrošināšana ar investīcijām, jaunu iekārtu un pamatlīdzekļu iegāde».

Savukārt jau kopš 2006.gada uzņēmums gada pārskatā raksta faktiski vienu un to pašu: «Plānots paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu.» Tieši tāds pats ieraksts atrodams arī Bērziņu ģimenes uzņēmuma 2007.gada pārskatā, no kura izriet - oficiāli gan par atpūtas kompleksa izveidošanu, gan par tā pakalpojumu klāsta paplašināšanu joprojām rūpējas precīzi divi uzņēmuma darbinieki.

Arī 2008.gada pārskatā «Kājiņas B» ziņo to pašu: «Plānots paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu.» Savukārt viss 2008.gads esot pavadīts, «galveno uzmanību veltot jaunu klientu piesaistei», un, ja ticēt Aigara Bērziņa parakstītajam gada pārskatam, tieši tādās pašās pūlēs pavadīts arī 2009.gads.

Savukārt pērn saskaņā ar kārtējo gada pārskatu uzņēmuma darbinieku skaits, kas 2008.gadā bija palielinājies līdz trim, atkal atkritis atpakaļ uz diviem, taču, neraugoties uz to, Aigars Bērziņš joprojām plāno «paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu», kā arī apgalvo, ka «2010.gadā uzņēmums galveno uzmanību veltīja jaunu klientu piesaistei».

«Pietiek.com» rakstīja, ka šis apgalvojums neatbilst realitātei - patiesībā, kā izriet no visa aktīvās atpūtas piedāvājuma Latvijā, uzņēmums «Kājiņas B» neveic ne vismazākās aktivitātes, lai piesaistītu kaut vienu vienīgu apmeklētāju.

Bērziņu ģimenes uzņēmums nav uzskatījis par vajadzīgu ievietot savu piedāvājumu ne asociācijas «Lauku ceļotājs» portālā, kurā kopumā ir 84 dažādi aktīvās atpūtas piedāvājumi, ne citās ārpusrīgas atpūtai veltītās datubāzēs.

Tāpat nav atrodama uzņēmuma interneta lapa, un «Kājiņas B» nav uzskatījušas par nepieciešamu savu adresi, telefonu un piedāvājumu minēt kaut vai publiskajās adrešu un telefonu datubāzēs «zl.lv» un «1188.lv». Arī Cēsīs «Pietiek.com» neizdevās atrast nevienu, kas būtu lietas kursā par šādas atpūtas vietas pastāvēšanu.

Savukārt Drabešu pagasta iedzīvotāji, pēc kuru elektroniskā pasta vēstules «Pietiek.com» sāka «aktīvās atpūtas kompleksa» meklējumus, apliecina, ka pēdējo gadu laikā nekas neliecinot par to, ka Bērziņu ģimenes uzņēmums kaut vai gatavotos tur sākt kādu reālu saimniecisko darbību - protams, ja neskaitot to, ka Lauku atbalsta dienesta vai Eiropas fondu nauda iztērēta faktiski Bērziņu ģimenes personiskās mājvietas izbūvei.

Pats Bērziņš nevēlējās sniegt atbildes uz «Pietiek.com» jautājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu