Zatlers izrādījies «kaitīgāks» par iepriekšējiem prezidentiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta Preses dienests

Valsts prezidents Valdis Zatlers uz nākamo termiņu izvēlēts netika tādēļ, ka pārāk lielu uzmanību pievērsa nevis tam, lai spodrinātu valsts tēlu ārvalstīs, bet lai aktīvi risinātu iekšpolitikas jautājumus.

Šādu viedokli intervijā radio «Baltkom 93,9» pauda Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš.

«Prezidenta aktīvā pozīcija ne vienmēr veicina to, ka viņš tiek izvirzīts nākamajam prezidentūras termiņam. Negribu nevienu aizvainot, bet ja prezidents pārsvarā domā par valsts tēlu ārvalstīs, mazāk uzmanības veltījot iekšpolitikas jautājumiem, viņš ir mazāk kaitīgs nekā tas, kurš aktīvi pievēršas iekšpolitikas jautājumiem,» teica Auziņš.

Auziņš uzskata, ka Zatlers savas četru gadu ilgās prezidentūras laikā izgājis nopietnu evolūcijas ceļu, atgādinot, ka pirmās viņa publiskās uzstāšanās nevarēja saukt par spožām. Kā pozitīvu Auziņš vērtēja faktu, ka Zatlers rosinājis dažādas diskusijas, viņam bijis konkrēts redzējums par valsts ekonomiku, augstāko izglītību un citiem jautājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu