Uzņēmums «Laima» saņēmis pirmo neatkarīgo atzinumu par transtaukskābju saturu «Selga» vafelēs, informē «Laima» vadības uzņēmumā «NP Foods».
Saņemts pirmais neatkarīgais atzinums: dāņu profesors par vafelēm samuldējies
Testēšanas rezultāts uzrāda, ka produktā ir 1,55% transtauksskābju. Tas nozīmē, ka iepriekš dāņu profesora Stēna Stendera sacītais par vafeļu kaitīgu neatbilst patiesībai.
«NP Foods» norāda: saņemtie testa rezultāti apliecina, ka vafeles pilnībā atbilst arī Dānijas paaugstinātajām prasībām, kā minējis dāņu profesors.
Pēc dāņu profesora paziņojuma par «Selga» vafeļu īpašo kaitīgumu «Laima» iesniegusi minētās vafeles vairākās neatkarīgās laboratorijās Latvijā un ārvalstīs. Pirmo atzinumu iesniedzis pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts «BIOR» Latvijā.
Uzņēmums «NP Foods» jau vērsies Drošības policijā, jo nepieciešami noteikt atbildīgos par radīto kaitējumu.
Patlaban tiek veikts arī pētījums, pēc kura varēs aprēķināt uzņēmumam nodarītā kaitējuma apjomu.