Pēc šokējošā paziņojuma strauji krities «Selgas» vafeļu noiets

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Pēc dāņu profesora Stēna Stendera atzinuma par «Selgas» vafeļu kaitīgumu veselībai to noiets tirdzniecībā ir strauji krities, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina aptaujātie tirgotāji.

Kā norāda SIA «Iepirkumu» grupa,» kas pārvalda veikalus «Top!», mārketinga vadītāja Ilona Bukša, pēc paziņojuma par «Selgas» vafelēm, «Top!» veikalos situācija ar šo vafeļu noietu ir dažāda. «Lielākajās pilsētās un «Top!» veikalos Rīgā un ap Rīgu «Selgas» vafeļu apgrozījums ir strauji krities. Ogrē, piemēram, vafeļu pārdošana bija teju apstājusies un pēc paziņojuma par vafeļu kaitīgumu netika nopirkta gandrīz neviena «Selgas» vafeļu paciņa,» sacīja Bukša, piebilstot, ka šādas ziņas, īpaši negatīvās, ietekmē patērētāju izvēli.

Citos reģionos vafeļu apgrozījums neesot krities, bet svētku laikā pat pieaudzis.

«Tas izskaidrojams ar to, ka lauku reģionos cilvēki patlaban ir vairāk aizņemti vasaras lauku un dārza darbos, līdz ar to atliek mazāk laika skatīties televīziju, lasīt avīzes un ziņas internetā,» sacīja Bukša.

Arī SIA «Palink» mārketinga vadītāja Agneses Upīte-Upeniece atzina, ka Latvijas pircēji ļoti ātri reaģē uz ziņām, kas saistītas ar produktu drošību un kvalitāti. «Nav šaubu, ka tik skaļš paziņojums atstāj ietekmi uz pārdošanas apjomiem, un arī «Iki» veikalos vafeļu «Selga» pārdošanas apjomi kritās,» sacīja Upīte-Upeniece.

Pēc viņas teiktā, kopumā Latvijas pircēji ir ļoti lojāli vietējiem produktiem, īpaši ar tik senu zīmola vēsturi, un pārdošanas apjomi veiksmīgi atjaunojās, īpaši ņemot vērā paziņojumus, kas sekoja gan no ražotāja, gan laboratorijas puses.

«Pēc novērojumiem veikalos un pārdevēju sniegtajām atsauksmēm, lai arī pircēji izturējās piesardzīgi pret vafeļu iegādi, viņu sniegtie komentāri liecināja par atbalstu pašmāju vafelēm,» sacīja «Iki» pārstāve, atzīstot, ka pēdējā laikā pircēji sāk izvēlēties dabīgas izcelsmes produktus, kuru sastāvdaļas un ražošana ir pārredzama.

Uzņēmums «NP Foods» patlaban veic pētījumu, pēc kura varēs aprēķināt kaitējuma apjomu, ņemot vērā pieprasījuma kritumu.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» vēstīja par dāņu profesora Stēna Stendera izpētīto, ka «Laimas» ražotās vafeles «Selga» esot kaitīgas cilvēka veselībai. Profesora sarakstā, kurā ir vairāk nekā 1000 produktu, Latvijā ražotās vafeles ierindotas ceturtajā vietā.

Uz šo apgalvojumu asi reaģēja «NP Foods», kas, žurnālistiem demonstrējot vafeļu ražotni, uzsvēra, ka uzņēmums produktu receptūras izstrādē sadarbojas ar zinātniekiem un turpinās to darīt, lai garantētu patērētājiem nekaitīgus un drošus produktus. «NP Foods» Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga norādīja, ka nav tiesību aktu, kas noteiktu pieļaujamo transtaukskābju saturu produktos, taču jogurta vafelēs esošo transtaukskābju saturs neesot veselībai bīstams.

Saistībā ar dāņu profesora apgalvojumiem par «Selgas» vafeļu kaitīgumu to ražotājs vērsies Konkurences padomē (KP) ar iesniegumu par negodīgas konkurences darbībām, kā arī Drošības policijā, lūdzot ierosināt krimināllietu par neslavas celšanu un apzinātām darbībām, kas grauj Latvijas ekonomiku.

Savukārt laboratoriskās pārbaudēs konstatēts, ka «Selgas» vafeles satur vien 1,5% transtaukskābju, nevis, kā iepriekš paziņoja dāņu profesors Stenders - 44%, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas vadītājs Didzis Šmits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu