Valsts prezidents: pierādīšu, ka valsts labā varu izdarīt daudz

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valsts prezidents Andris Bērziņš savā pirmajā uzrunā parlamentā pēc stāšanās augstajā amatā apliecināja, ka strādās Latvijas labā, un centīsies panākt, lai iedzīvotāji atgūtu ticību valstij.

Prezidents uzrunā solīja, ka veltīs visus spēkus, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs atgūtu ticību valstij un sev.

«Darbs ir visa pamats, un es esmu pārliecināts, ka Latvija var sasniegt pārticību un labu dzīvi ar perspektīvu nākotni, lai cik šodien zema ir mūsu starta pozīcija. Mana pārliecība ir, ka taisnīgums prasa, lai turpmāk pieņemtie ekonomiskie lēmumi veicinātu valsts attīstību, samazinātu mūsu reģionālās atšķirības, radītu vidi, kur cilvēkiem gribētos dzīvot, strādāt un mācīties.  Nav pieļaujama cilvēku šķirošana pēc tautības, reliģijas un uzskatiem. Prezidenta uzdevums ir apvienot sabiedrību, un tā būs viena no manām darba prioritātēm,» – tā prezidents.

Bērziņš uzsvēra: viņš pierādīs, ka valsts labā var izdarīt daudz. «Ja man kāds teiks, ka tie ir Ministru kabineta uzdevumi un prezidents Latvijā ir tikai tēls un simbols, es pierādīšu, ka ar manā rīcībā esošajiem varas instrumentiem valsts labā var izdarīt daudz. Ceru un ticu, ka mani šajā darbā atbalstīs lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju un mums pietiks spēka un apņēmības veicināt tiesiskuma un labas pārvaldības stiprināšanu valstī.»

«Šodien tautas skaitītāji nespēj Latvijā atrast pat divus miljonus cilvēku, jo daudzi pret savu gribu ir bijuši spiesti doties svešumā, tāpēc mums ir jādomā par to, kas šeit dzīvos jau vienas, tuvākās paaudzes jeb tuvāko 20 gadu laikā, un mūsu uzdevums ir atvest viņus atpakaļ mājās. To nevar panākt tikai ar uzmundrinošām runām, tādēļ galveno uzmanību esmu nolēmis veltīt valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanai,» teica Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu