Bērziņa viesošanās pirmajā skolā izvēršas emocionāla, ar asarām

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jaunā Valsts prezidenta Andra Bērziņa viesošanās viņa pirmajā skolā ‒ Nītaures vidusskolā ‒ piektdien izvērtās diezgan emocionāla, novēroja aģentūra BNS.

Sagaidīt jauno prezidentu pie Nītaures vidusskolas bija ieradies paliels iedzīvotāju pulciņš, daži prezidentam pasniedza puķes.

Bērziņš sasveicinājās ar savu pirmo skolotāju, sakot: «Redziet, ka dzīve iet uz priekšu.»

Vēlāk prezidents apskatīja dažas skolas telpas, savukārt cilvēku pilnā zālē viņu sagaidīja ar aplausiem, bērnu deju ansambļa «Šurumburums» sniegumu un muzikāliem priekšnesumiem.

Emocionālu un sirsnīgu runu teica Bērziņa pirmā skolotāja Aina Dabeka. Uzrunas laikā Bērziņš apraudājās. Pēc uzrunas prezidents atzina, ka šī viņam ir skumja diena, jo viņš pirms tam apmeklējis ģimenes kapus.

Bērziņš teica, ka skolotāja atgādinājusi daudzas lietas, ko viņš nebija atcerējies. Viņš pastāstīja, ka bijis kreilis, bet skolā kreisā roka bija jātur aiz muguras un jāmācās rakstīt ar labo.

«66 gadu vecumā es tā arī īsti neesmu iemācījies rakstīt. Bet tas man neliedz visu darīt,» viņš piebilda.

Bērziņš arī atzina, ka lauki viņu padarījuši par stipru cilvēku. «Rīga būs, lai arī kas valdīs pasaulē. Bet ja nerūpēsimies par laukiem, viņu arī nebūs.. Kamēr būs Nītaures skola, būs arī Nītaure,» sacīja prezidents.

Prezidentam tika pasniegtas arī vairākas dāvanas – grozs ar lauku veltēm un skolēnu zīmēts Bērziņa portrets.

Aģentūra BNS novēroja, ka Valsts prezidents brauc bez bākugunīm un skaņas signāliem un viņu pavada viena drošības mašīna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu