Deputātus jaunais prezidents fascinē ar mieru un nosvērtību

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nosvērtība, miers, materiālā nodrošinātība un runa cilvēkiem saprotamā valodā – tā Saeimas frakciju vadītāji aģentūrai BNS izteicās par jauno Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kurš sacījis pirmo runu Saeimā, sākot četru gadu ilgo prezidentūru.

Viņuprāt, Bērziņš būs neatkarīgs savos lēmumos, jo to nosaka viņa raksturs un komandas cilvēku atlase no dažādām nometnēm.

«Pēc tā, kas dzirdams, kā tiek veidota viņa komanda, ka ir cilvēki no dažādām nometnēm, tas liecina, ka nekādi angažētības elementi tam nepiemīt,» izteicās apvienības «Par labu Latviju» pārstāvis Andris Šķēle.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis novērtēja, ka Bērziņš runājis kā tautsaimnieks, tautai saprotamiem vārdiem pasakot lietas, kas darāmas – ekonomikas stabilizēšana, rūpes par cilvēkiem, lai viņi būtu droši, pārtikuši un nebrauktu prom no Latvijas.

«Ceru, ka šis prezidents reāli varēs kļūt par nācijas vienotības simbolu,» sacīja Valērijs Agešins («Saskaņas centrs»).

«Man patika pasludinātā formula, ka mums visiem jādzīvo kopā, nevis blakus, neatkarīgi no tā, kāda cilvēkam ir ticība, pārliecība un tautība. Šī politiķa uzruna patika, un šādas uzslavas es izsaku reti,» viņš norādīja. Prezidents esot pieredzes bagāts un materiāli nodrošināts, kas ļaušot viņam būt neatkarīgam un nepakļauties spiedienam ne no vienas, ne no otras puses.

Lai gan Bērziņš nebija «Vienotības» virzītais kandidāts augstajam amatam, apvienības Saeimas frakcijas līderi Dzintaru Zaķi fascinē miers un nosvērtība, ar kādu Bērziņš pasniedz savas domas.

«Bērziņam būs daudz vienkāršāk kļūt par tautas prezidentu, viņš tam ir daudz tuvāk jau no starta pozīcijas nekā iepriekšējais kolēģis,» uzskata Zaķis.

Savukārt Nacionālās apvienības pārstāvis Einārs Cilinskis norādīja, ka apvienība iestājas par tautas vēlētu prezidentu, un pieļāva, ka šādas vēlēšanas varētu notikt arī ātrāk par četriem gadiem.

«Mēs uzskatām, ka ir nepieciešama pāreja uz tautas vēlētu prezidentu. Var arī gadīties, ka tas notiek ātrāk, piemēram, varbūt pat būtu pareizi, ka Bērziņš iniciētu ideju par tautas vēlētu prezidentu un būtu gatavs jau šādām vēlēšanām,» viņš iezīmēja iespējamo scenāriju.

Jau ziņots, ka Bērziņš svinīgo prezidenta zvērestu Saeimā deva piektdien. Uzrunā viņš sacīja, ka viena no viņa prioritātēm prezidenta amatā būs apvienot sabiedrību, bet galvenais uzdevums būs ekonomiskās situācijas uzlabošana, lai varētu atvest tautiešus, kas izceļojuši uz ārzemēm, atpakaļ dzimtenē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu