Medvedevs cer, ka Bērziņa pieredze veicinās abu valstu sadarbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valsts prezidents Andris Bērziņš saņēmis vairākas apsveikuma vēstules saistībā ar ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā no dažādu pasaules valstu un organizāciju līderiem, portālam «Apollo» pavēstīja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Kristians Vulfs savā vēstulē Andrim Bērziņam vēl veiksmi un panākumus, veicot atbildīgā amata pienākumus, un norāda: «Latvijas Republiku un Vācijas Federatīvo Republiku cieši saista tradicionālās draudzīgās attiecības un partnerība ES un NATO. Esmu gandarīts par iespēju turpināt līdzšinējo labo sadarbību.»

Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī apsveikumā pauž savu vēlmi vēl vairāk attīstīt partnerību starp Franciju un Latviju visās jomās, lai Eiropa būtu stiprāka, vienotāka un solidārāka. «Es atļaušos izmantot iespēju, lai Jums apliecinātu manas valsts pilnu gatavību turpināt un padziļināt mūsu sadarbību infrastruktūras projektos, kuri Jūsu skatījumā ir nozīmīgi, lai atjaunotu izaugsmi,» atzīmē Francijas prezidents.

Savukārt Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs savā vēstulē raksta: «Ceru, ka Jūsu bagātā darba pieredze un profesionalitāte veicinās daudz pilnīgāku mūsu sadarbības potenciāla atklāšanos. Esmu pārliecināts, ka konstruktīvas divpusējo attiecību dienaskārtības veidošanās ļaus mums sasniegt reālus rezultātus visās savstarpējās mijiedarbības jomās par labu Krievijas un Latvijas pilsoņiem.» Krievijas prezidents arī novēl Andrim Bērziņam veselību un panākumus, bet Latvijas tautai – mieru un labklājību.

Līdz šim apsveikums saņemts arī no Armēnijas prezidenta Serža Sargsjana, Austrijas Republikas prezidenta Heinca Fišera, Baltkrievijas Republikas prezidenta Aleksandra Lukašenko, Brazīlijas Republikas prezidentes Dilmas Rusefas, Bulgārijas prezidenta Georgija Parvanova, Čehijas Republikas prezidenta Vāclava Klausa, Horvātijas Republikas prezidenta Ivo Josipoviča, Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa,  Indonēzijas Republikas prezidenta Susilo Bambanga Judhojono, Kazahstānas Republikas prezidenta Nursultana Nazarbajeva, Laosas Tautas Demokrātiskās Republikas prezidenta Humalaja Sajasones, Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites, Luksemburgas premjera Žana Kloda Junkera, Moldovas prezidenta vietas izpildītāja Mariana Lupu, Šveices Konfederācijas prezidentes  Mišelinas Kalmīnas-Rejas, UNESCO ģenerālsekretāres Irinas Bokovas, Ungārijas prezidenta Pala Šmita, Uzbekistānas Republikas prezidenta Islama Karimova un Viņa Svētības, Svētīgā Maskavas un visas Krievzemes Patriarha Kirila.

Andri Bērziņu prezidenta amatā ir sveikušas arī Latvijas sabiedriskās organizācijas, uzņēmēji un privātpersonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu