Rīdzinieki par otrdienas notikumu: šķita, ka sākās karš

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Otrdien pēcpusdienā Rīgā dažviet varēja dzirdēt skaļu un griezīgu troksni, kas daudzus rīdziniekus mudināja pacelt galvu un palūkoties debesīs. «Man jau šķita, ka sākās karš,» tā otrdienas notikumus, kad [s:38762], portālam «Apollo» pastāstīja kāds aptaujāts rīdzinieks.

Galvaspilsētas iedzīvotājs, kura darba vieta atrodas Juglas pusē, sacīja, ka esot strādājis un pēkšņi izdzirdējis skaļu troksni. «Teicu kolēģei, ka sācies karš! Viņa atteica, ka tās droši vien ir kaut kādas NATO lidmašīnas,» stāstīja rīdzinieks.

Arī citi Rīgas iedzīvotāji portālam «Apollo» stāstījuši, ka pēkšņais troksnis viņus esot nobiedējis. «Sākumā nodomāju trakas domas, domāju, ka kaut kas sprāgs,» tā otrdienas pēcpusdienas notikumus raksturoja kāds aculiecinieks.

Otrdien vakarpusē gan tapa skaidrs skaļā trokšņa avots -  Latvijas gaisa telpā pamanīti neatpazīti lidaparāti, tādēļ aktivizēta viena Šauļos bāzētā NATO gaisa telpas patrulēšanas lidmašīna «Mirage-2000», kas Ādažu lidlaukā nosēdinājusi neatpazītās mazizmēra lidmašīnas, vēstīja BNS.

Ādažu lidlauka pārstāve Ilze Krūkle aģentūrai BNS stāstīja, ka NATO iznīcinātājlidmašīnas pavadībā nosēdinātie lidaparātu piloti bija pārbijušies un neziņā par turpmāko. Piloti bija devušies apceļot Eiropu.

Tikmēr Valsts policijas preses pārstāvis Andis Rinkevics solīja, ka trešdien policija par notikušo sniegs plašāku informāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu