Vācu tūristi nebija iepazinušies ar prasībām vai «vienkārši tēloja muļķus»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

To, ka jāiesniedz ceļojuma plāns katrā valstī, kuru plānots šķērsot ar lidaparātu, nosaka starptautiskie standarti un šajā gadījumā cilvēkiem galvā ir juceklis, jaucot klāt Eiropas Savienības prasības un Šengenas nolīgumu - tā otrdienas incidentu ar neatpazītām lidmašīnām Latvijas gaisa telpā komentēja Civilās aviācijas aģentūras ģenerāldirektors Māris Gorodcovs.

Viņš LTV raidījumā «Labrīt, Latvija!» skaidroja, ka arī tad, ja kāds no Latvijas ar lidmašīnu lidotu uz Berlīni, par to būtu jāinformē Vācija.

Gorodcovs atzina, ka, nesaskaņojot lidojumu, arī Vācijā sākumā mēģinātu lidmašīnu identificēt un, ja tas neizdotos, paceltos vācu iznīcinātāji.

Viņš norādīja: «Tikko viņi [vācu tūristi] pamanīja, ka iznīcinātāji riņķo, viņi ātri, ātri nosēdās zemē. Viņi nav iepazinušies ar prasībām vai arī vienkārši tēlo muļķus.»

Tāpat Gorodcovs uzsvēra, ka turpat ir Ādažu poligons, kur citreiz notiek šaušana un, «lidojot uz dullo», var radīt briesmas gan sev, gan citiem.

Tāpat Civilās aviācijas aģentūras ģenerāldirektors atklāja, ka arī latviešus ir sēdinājuši līdzīgā veidā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu