Dāņu profesors turpina apgalvot, ka «Selga» vafeles ir kaitīgas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Dāņu biomediķis, profesors Stēns Stenders pauž nožēlu, ka sākotnēji maldinājis Latvijas sabiedrību par vafelēs «Selga» esošo taukskābju daudzumu, taču viņš turpina paust pārliecību, ka tās tāpat ir kaitīgas cilvēka veselībai.

Stenders uz izdevuma «Lietišķā Diena» jautājumu, vai «Selgas» vafeles ir kaitīgas, lai gan transtaukskābju rādītāji ir zemāki, nekā sākotnēji viņš nosaucis, atbild apstiprinoši.

«Jā, tās nevarētu tikt pārdotas Dānijā, Austrijā, Šveicē, Kalifornijā, Ņujorkā. Tur tas ir aizliegts. Bet Latvijā, Lietuvā, Ungārijā tas ir pilnīgi atļauts, jo nav noteikumu, kas ierobežotu transtauku daudzumu produktos. Tas ir nedaudz dīvaini, jo, kad es braucu uz Lielbritāniju vai Franciju, nevarēju atrast nevienu produktu, kas saturētu vairāk par 1–2% transtaukskābju. Ja es būtu atradis kādu produktu, kurā ir 10%, tas būtu skandāls,» norāda profesors.

Stenders uzskata, ka uzņēmums «NP Food» rīkotos pareizi, ja tomēr vēl samazinātu transtaukskābju saturu savos produktos, lai tas nepārsniegtu 2% no tauku daudzuma. «Tad viņi varētu teikt, ka viņu vafeles nav kaitīgas sirdij,» - tā profesors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu