Bērziņa pirmo runu sarakstījis Seržants

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa pirmo runu esot sarakstījis viņa nesenais Saeimas frakcijas biedrs Kārlis Seržants, vēstī «Latvijas Avīze».

Saeimas deputāts un žurnālists Seržants nenoliedz, ka piedalījies šajā procesā, bet tā esot bijusi tikai draudzīga izlīdzēšana. «Nu ko es tur slēpšos – es palīdzēju ar dažām tēzēm un formulējumiem. Tomēr par autoru gan mani nevajadzētu godāt. Manuprāt, katras runas galvenais autors tomēr ir tas cilvēks, kurš šo runu galu galā nolasa,» teica deputāts, piebilstot, ka neuzskata, sevi par «kopīraiteru» (reklāmas tekstu rakstītāju).

Uz jautājumu, vai arī turpmāk papildus parlamentārieša pienākumiem viņš konsultēs pašreizējo prezidentu Andri Bērziņu runu rakstīšanā, deputāts atbildēja izvairīgi: «Dzīvosim, redzēsim.«

Augstās amatpersonas pašas to nevēlas atzīt, bet, pēc neoficiālas informācijas, reti kurš pirms svarīgas publiskas uzstāšanās iztiek bez kāda profesionāla «vārda meistara» palīdzības.

Piemēram, pašreizējā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) izmantojot publicista un filozofa Ilmāra Šlāpina pakalpojumus. Šlāpins agrāk rakstījis runas arī bijušajiem premjeriem Andrim Šķēlem un Aigaram Kalvītim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu