CAA: vācu piloti atzīst, ka ir kļūdījušies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vācijas aviācijas aģentūrai tiks nosūtīta informācija par to, ka četri vācu piloti, ielidojot Latvijā, nav iesnieguši lidojumu plānus, biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja Civilās aviācijas administrācijai (CAA) Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Vācijas aģentūra tad varētu lemt par to, kā uzlabot šo cilvēku profesionalitāti aviācijas jomā.

Viņš noraidīja iepriekš izskanējušos apgalvojumus, ka pilotus Latvijā nevarētu sodīt administratīvi, taču uzsvēra, ka šajā gadījumā CAA pieejot no profesionalitātes izvērtēšanas viedokļa, jo paši piloti atzinuši, ka nav zinājuši par nepieciešamību iesniegt lidojumu plānus un uzticējušies Polijā satiktiem cilvēkiem, kuri apgalvojuši, ka plāni, ielidojot Latvijas gaisa telpā, nav vajadzīgi.

«Vācieši atzīst, ka ir kļūdījušies,» uzsver Čerņonoks, norādot, ka savu nezināšanu viņi arī neslēpjot.

Šodien piloti tiekoties ar CAA inspektoriem, bet rīt paredzējuši Latviju atstāt.

LETA jau ziņoja, ka aizvakar aizsardzības dienesti identificēja četras mazizmēra pasažieru lidmašīnas, kas ielidojušas Latvijas gaisa telpā, iepriekš nesaskaņojot gaisa robežas šķērsošanu. Tā kā šie lidaparāti neradīja militārus draudus, operācija ar NATO gaisa patruļas lidmašīnas «Mirage-2000» iesaistīšanu noslēgta, bet turpmāko pārkāpuma izvērtēšanu veic policija un CAA.

Čerņonoks iepriekš skaidroja, ka visā pasaulē lidojuma plāni pirms ielidošanas attiecīgā valstī ir jāiesniedz gaisa satiksmes vadībai, un tā tas ir arī Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu