LJA veikusi kuģu ārpuskārtas pārbaudes; konstatē nelielas neatbilstības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Jūras administrācija regulāri pārbauda upju kuģu tehnisko stāvokli, turklāt ne tikai reizi gadā, bet veic arī ārpus kārtas pārbaudes, ja saņemtas sūdzības vai radušās kādas aizdomas, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Latvijas Jūras administrācijā.

Arī pēc traģēdijas Krievijā, kad nogrima upju kuģis «Bulgārija», Jūras administrācijas inspektori veikuši ārpuskārtas pārbaudes, lai vēlreiz pārliecinātos, ka kuģu tehniskais stāvoklis atbilst noteiktajiem kritērijiem. Pārbaudēs atklātas vien sīkas neatbilstības noteiktajām normām.

Jūras administrācija uzsver, ka Latvijā upju kuģiem navigācijas laiks ir īss un tajā arī tiek veiktas regulāras pārbaudes, tāpēc pasažieri var būt droši, ka kuģu tehniskais stāvoklis ir pārbaudīts.

Jūras administrācija arī turpmāk plāno veikt reidus kopā ar Valsts policiju, lai pārliecinātos vai kuģa kapteiņi nav lietojuši alkoholu.

Kā ziņots, svētdien Volgas upē, Tatarstānas reģionā Krievijā, kuģa «Bulgārija» avārijā bojā gāja vairāk nekā 100 pasažieru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu