Vienīgais izdzīvojušais bērns stāsta par notikumiem mūzikas salonā katastrofas brīdī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Kāds «Bulgārijas» traģēdijā izdzīvojis zēns pastāstījis medijiem par to, kas kuģa katastrofas brīdī notika mūzikas salonā, kur traģiski gāja bojā visi tajā atrodošies bērni.

Desmitgadīgais Dinārs Abdurahmanovs ar šausmām atceras notikumus salonā brīdī, kad kuģis sāka grimt. Viņš joprojām ir šoka stāvoklī, vārdi nāk ar grūtībām, taču viņš, paklausot psihologa padomam, skaļi stāsta par notikušo, vēstī «Life News».

«Mums bija sarīkoti svētki, spēlēja jautra mūzika, notika konkursi, sākumā visi smējās,» stāsta zēns. «Pēkšņi grīda nodrebēja un sašūpojās sienas. Kuģis strauji sasvērās un nenostiprinātās divmetrīgās klavieres ar skaļu troksni uzslīdēja bērniem. Sākās panika. Visi sāka kliegt un raudāt,» atceras Dinārs. «Arī es raudāju, jo nezināju, kas jādara, un man bija bail. Pēkšņi telpā ieskrēja vīrietis, izsita logu un iekliedzās, lai mēs bēgam, lecam ārā pa logu, jo kuģis grimst. Salonā sākās šausmīga panika. Visi pārbiedētie mazuļi metās uz atvērtajām durvīm. Dināru paglāba tas, ka viņš stāvēja blakus iluminatoram, kuru izsita vīrietis. Viņš tūlīt metās ūdenī, nezaudējot laiku, maldoties pa koridoriem.

Tēvs Dināru bija iemācījis labi peldēt. Viņš aizpeldējis drošā attālumā no kuģa, lai tas grimstot neierautu viņu sev līdzi.

Uz kuģa «Arabella» viņš bija vienīgais bērns, kas izglābies no bērnistabas. Dinārs gandrīz nemaz neraudāja un maz runāja. Meklēšanas darbu laikā tika atrasts viņa mammas fotoaparāts. Sākotnēji Dināra tēvs gribēja to izmest, lai tas neatgādinātu par traģēdiju, taču izlēma paglabāt kā ģimenes relikviju. Tagad Dināram ir nopietna psiholoģiska trauma un viņš ārstējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu