Eksperti bažīgi par «Bulgārijas» izcelšanas iespējamiem riskiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

«Bulgārijas» izcelšanai traucē vairāki apstākļi, raksta «Izvestija». Laikraksts ziņo, ka sinoptiķi brīdinājuši glābējus par tuvojošos vētru. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, otrdien Tatarstānas teritorijā gaidāms stiprs vējš.

Daba var sagādāt vēl vienu nepatīkamu pārsteigumu, proti, tā kā Volgas upes gultni klāj smiltis, kuģis glābšanas darbu laikā iestidzis par 1,5 metriem dziļāk, nekā tas bija nogrimšanas brīdī.

Eksperti uzskata, ka upes plūstošā grunts stipri ietekmēs darbu.

Pārējie trīs šķēršļi, kas apgrūtina operāciju, saistīti ar kuģi. 1955.gadā būvētā kuģa korpuss var neizturēt pat vienkāršu trosi, kas ar vairāku tonnu lielu noslodzi var sagriezt sarūsējušo dzelzi gluži kā nazis sviestu.

Baltijas jūras flotes avārijas glābšanas dienesta vadītājs Leonīds Melodinskis laikrakstam pastāstījis, ka dažkārt nogrimušais kuģis pat speciāli tiekot sagriezts gabalos, ja nav iespējas to izcelt veselu.

Eksperti nobažījušies arī par sagatavošanas darbu laikā sarauto trosi. «Troses pārrāvums visdrīzāk nozīmē to, ka tā sākusi «griezt» kuģa korpusu, uzskata Melodinskis.

Turklāt pastāv iespēja, ka var notikt degvielas, kas vēl atrodas «Bulgārijas» bākā, noplūde. Pašlaik notiek sagatavošanās darbi arī šādam variantam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu