Krievijā kārtējais negadījums uz upes; 200 pasažieri sprostā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Krievijā kārtējais negadījums uz upes: Belamoras kanālā transporta inspekcija apstādināja kuģi «Plehanovs». Apskatot kuģa stāvokli, inspektori atzina, ka tas nav derīgs lietošanai, tāpēc aizvilka kuģi ar 200 tūristiem uz nederīgo kuģu poligonu, raksta Krievijas mediji.

Atsaucoties uz pasažieru radinieku stāstīto, kuģis no Belamora kanāla bija ceļā uz Oņežas ezeru. «Tur viņus apstādināja, lai veiktu pārbaudi un kuģis nevarēja turpināt ceļojumu. Viņus aizvilka uz veco kuģu poligonu, kas atrodas tālu no jebkādas apdzīvotas vietas,» stāstīja radinieki.

«Pamesta vieta, visapkārt taiga. Aiziet prom cilvēkiem neļauj. Tiem, kas gatavi sēsties vilcienā un braukt, saka, ka tuvākā apdzīvotā vieta ir 25 kilometru attālumā. Pasažieru vidū ir daudz padzīvojušu ļaužu, viņiem slikti, karsti. Ja kādam būs infarkts, pat ātrā palīdzība nevarēs atbraukt,» stāstīja tuvinieki.

Kā norāda sašutušie tūristi, viņi jau sazinājās ar kompāniju «Rečturflot», kas organizēja ceļojumu. Tur paziņoja, ka neevakuēs pasažierus, tāpat arī neplāno kompensēt zaudējumus. Gaidīs, kad beigsies pārbaude.»

«Viņi teica, ka pārbaude turpināsies ilgi, diez vai kuģis piektdien no rīta nokļūs līdz Maskavai, kā tas bija ieplānots. Tas nozīmē, ka visas lidmašīnu un vilcienu biļetes būs vējā,» stāstīja radiniece.

Tāpat pasažieru tuvinieki, kuri runāja ar medijiem, norādīja, ka kuģis ir ļoti vecs: «Kad mēs pavadījām tuviniekus, nobrīnījāmies, cik vecs tas ir. Viena biļete maksā 88 tūkstošus rubļu. Par tādu naudu viņiem tikai un vienīgi neērtības.»

Pasažieru vidū ir arī ārzemnieki un tiek ziņots, ka ūdens un pārtika uz kuģa ir.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu