Volgas ūdenslīdēji: redzētais nelīdzinās nevienai šausmu filmai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Piektdien izdevies Volgā nogrimušo kuģi «Bulgārija» par sešiem metriem atraut no upes grunts, paziņoja operatīvo darbu vadītājs Timurs Himatovs. Tikmēr Krievijas mediji turpina sarunāties ar ūdenslīdējiem, kuri piedalās operācijā.

Kā atzina paši ūdenslīdēji - to, kas piedzīvots, līdz šim nebija piedzīvojuši pat pieredzējušie darbinieki.

«Ar tik lielu noslīkušo skaitu saskaramies pirmo reizi,» sacīja ārkārtas situāciju avārijas un glābšanas darbu vadītājs Boriss Kotovs.

Savukārt vecākais darbinieks Maksims Mohovikovs sacīja: «Mazi iluminatori, cilvēki vispār nevarēja tikt ārā. Ja uz augšējiem klājiem iluminatori ir lieli un kvadrātveidīgi, tos varētu izsist un tikt ārā, tad zemākos klājos cilvēki bija iesprostoti kā konservu bundžā.»

Darbi galvenokārt tika veikti ar taustes palīdzību - pat ar lukturu palīdzību redzamība bija minimāla, norāda glābēji.

Pirmais ūdenī nolaidās Viktors Kublinskis. Izrādījās, ka kuģa skice neatbilda īstenībai un vairākas telpas bija pārveidotas par kajītēm.

Augšējos klājos pasažieri bija atrasti ar glābšanas vestēm mugurā, apakšējos klājos nekādu iespēju nebija. «Daudzi atrasti apakšveļā. Iespējams, viņi gulēja,» sacīja Kublinskis.

Kā ziņots - bojājumus vai caurumus kuģī neatrada, pat mēbeles nebija salauztas. Tāpat atrada istabu, kurā, kā uzskatīja iepriekš, bija sanākuši bērni. Tomēr noskaidrots, ka tur bija gan bērni, gan pieaugušie. Visbiežāk bērni atrasti kopā ar vecākiem savās kajītēs.

Visgrūtāk ūdenslīdēja atceras tieši to, kā pirmo reizi ienira duļķainajā ūdenī un izcēla bērnu līķus. «Saņemot spēkus, paķer aiz rokas, padod tālāk un ej atpakaļ. Nedomā par to, ka tas ir kaut kas briesmīgs, ka tā ir šausmu filma. Bet neviena šausmu filma nelīdzinās tam, ko mēs redzējām,» atzina Kublinskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu