Cimdars: tautas nobalsošanas laikā nopietni pārkāpumi nav konstatēti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

 Referendumā par 10.Saeimas atlaišanu nav saņemta informācija par nopietniem pārkāpumiem, kas varētu ietekmēt tautas nobalsošanas rezultātus, šodien preses konferencē sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Salīdzinot ar vēlēšanām un iepriekšējiem referendumiem, šī nobalsošana ir notikusi daudz mierīgāk un bijis mazāk nesaprašanos. Ja arī bijuši pārpratumi, agresivitātes līmenis to risināšanā krasi samazinājies, vērtēja CVK vadītājs.

Iedzīvotājiem referenduma laikā bijušas dažādas sūdzības un neizpratne, piemēram, kāds protestējis, ka pašvaldība nav nodrošinājusi transportu uz iecirkņiem, daži iebilduši pret CVK plakātu, kur parādīta iespēja balsot pret Saeimas atlaišanu, jo uzskatījuši to par aģitāciju, kāds vēlēšanu iecirknī pamanījis Valda Zatlera fotogrāfiju un to uzskatījis par aģitāciju. Savukārt vēl kādam nepaticis pasē iespiestais zīmogs, kur teikts, ka viņš piedalījās tautas nobalsošanā par 10.Saeimas atlaišanu, jo viņš balsojis pret Saeimas atlaišanu.

Cimdars stāstīja, ka daži vēlējušies balsot bez pases, dažviet balsot vēlējušies cilvēki, kam nav Latvijas pilsonības. Kāda sieviete bijusi sašutusi, jo viņai nav bijis ļauts balsot mātes vietā ar viņas pasi un pilnvaru.

Referenduma sākumā bijusi informācija, ka dažos iecirkņos nav elektrības un interneta, bet tas traucējumus neradīja, jo bija gaišs. Līdz balsošanas beigām viss bija kārtībā.

Cimdars aktivitāti tautas nobalsošanā vērtēja kā labu. Salīdzinoši zemāka bijusi līdzdalība pilsētās, kā jau vasaras laikā, bet lielāka aktivitāte bijusi piejūras novados, kur aizvestas papildu zīmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu