Bērziņš: ceru, ka vēlētāji būs tikpat aktīvi arī vēlēšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka referenduma rezultāts apliecina augsto vēlētāju aktivitāti, tāpēc viņš aicina Latvijas pilsoņus būt tikpat aktīviem arī gaidāmajās 11.Saeimas vēlēšanās.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja, ka referenduma provizoriskie rezultāti ir acīmredzami, līdz ar to var uzskatīt, ka 10.Saeima ir atlaista un atbilstoši Satversmes 2.pantam tās lēmums nekādi nav apstrīdams.

Par to kā prezidents pats balsojis referendumā, Krapāne nevarēja pateikt, jo Bērziņš savu balsojumu neatklāja, bet zināja piebilst, ka viņš savā balsojumā ir vadījies pēc principa, ka ir nepieciešama esošās politikas turpināšana un veiksmīga nākamā gada budžeta sagatavošana.

Atbilstoši referenduma rezultātiem prezidentam dienas kārtībā ir viens svarīgs punkts, līdz 11.Saeimas ievēlēšanai nodrošināt veiksmīgu likumdevēju varas darbību, tādējādi organizējot Saeimas darbu un nosakot tās dienaskārtību.

Jau ziņots, ka provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina, ka par Saeimas atlaišanu nobalsojuši 648 827 pilsoņi, kas ir 94,3% no kopējā referenduma dalībnieku skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

Patlaban CVK ir apkopojusi tautas nobalsošanas provizoriskos rezultātus par 1009 no kopumā 1028 iecirkņiem. Apkopoti rezultāti visos Latvijas un ārzemju iecirkņos, izņemot Amerikā izvietotos, kur iecirkņi tika atvērti vēlāk.

Pret Saeimas atlaišanu nobalsoja 37 771 pilsonis (5,49% no balsotāju skaita), bet 1473 balsošanas zīmes (0,21% no balsotāju skaita) atzītas par nederīgām.

Kopumā saņemta 688 071 balsošanas zīme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu