Ķīlis: Zatlers spēj pulcēt un uzticēties jauniem cilvēkiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eksprezidents Valdis Zatlers spēj pulcēt ap sevi un uzticēties gados jauniem cilvēkiem, kuri sevi ir apliecinājuši bez politiķu atbalsta, komentējot Zatlera reformu partijas (ZRP) komandu, aģentūrai LETA sacīja sociālantropologs un bijušā Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis.

Par pozitīvi vērtējamu faktu Ķīlis uzskata, ka politikā ienāk jauni cilvēki. «Ja analizē ZRP valdi, tad vairums tajā ievēlētie cilvēki, piemēram, Reinis Tukišs no nulles ir uzbūvējis sekmīgu portālu «Satori», grāmatnīcu, kā arī «Hansaworld Latvia» īpašnieks un vadītājs Edmunds Sprūdžs ir sevi apliecinājuši. Strādājot kopā ar Zatleru, esmu pārliecinājies, ka viena no viņa iezīmēm ir spēja sapulcināt un uzticēties pašapzinīgiem, jauniem cilvēkiem, kuri nav viegli apmuļķojami,» sacīja sociālantropologs.

Ķīlis ir apņēmības pilns, tāpat kā vairāki citi cilvēki, kuriem simpatizē ZRP, palīdzēt izveidot kvalitatīvu partijas programmu, kas būtu pietiekami konkrēta un pārmaiņas nesoša.

Pēc vēlēšanām svarīga būs spēja sadarboties ar citiem spēlētājiem, piebilda Ķīlis.

Viņš uzskata, ka no cilvēku piesaistes viedokļa ZRP ir labs sākums, kā arī nedrīkst noliegt 94,3% balsstiesīgo Latvijas iedzīvotāju, kuri nobalsoja par Saeimas atlaišanu, atbalstu.

«Veidojot komandu ir būtiski izprast, ka iepriekšējā politika un politiķi ar visām redzētajām sejām, ir daļa no atbildes, kāpēc ir tik liels sabiedrības noliegums. Ir jāmeklē pilnīgi jauni cilvēki, kuri sevi ir apliecinājuši citās jomās. Tas ZRP pirmajā solī ir izdevies,» sacīja Ķīlis.

Kā ziņots, vakar, 23.jūlijā, ir nodibināta ZRP par kuras valdes priekšsēdētāju ievēlēts Zatlers. Tāpat vakar tika ievēlēta arī partijas valde, kurā būs 10 locekļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu