Jurkāns: mēs visi ar klusēšanu nozagām šo valsti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Sabiedrību vajadzētu atbrīvot no mānijas par oligarhiem, jo mēs visi ar savu klusēšanu nozagām šo valsti, uzskata bijušais ārlietu ministrs un politiķis Jānis Jurkāns.

Sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» Jurkāns vaicā - «vai tad tie cilvēki, kas nozaga valsti bija vieni paši?» Jurkāns uzskata, ka nē.

«Ja mēs visi sāksim šaustīt un tiesāt, valsts pārvērtīsies par trako māju,» skaidroja Jurkāns.

Tāpat viņš uzskata, ka valsti jāpārvalda profesionāļi. «Ja kādam vajag profesionālu ārlietu ministru, es esmu gatavs! Tie cilvēki, kas jūtas profesionāli savā specialitātē, lai nāk un saka,» norādīja Jurkāns, tomēr nevarēja pateikt, kurš politisks spēks viņam simpatizētu.

Jautāts, vai tā varētu būt jaunizveidotā Zatlera Reformu partija (ZRP), Jurkāns teica striktu «nē», jo ZRP vajadzīgi jauni cilvēki, turklāt Jurkāns no partijas nav dzirdējis nevienu ideju, nevienu tēzi vai atslēgas vārdu par to, kas būtu jādara.

Runājot par profesionālajiem cilvēkiem valsts pārvaldē, Jurkāns teica: «Kad eju pie ārsta, neskatos, vai ārsts ir gados jauns, bet skatos, vai viņš ir profesionālis.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu