Ko dažādu paaudžu sievietes meklē vīriešos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Kā liecina vecāku interneta vietnes «Netmums.com» un žurnāla «Saga» veiktā aptauja, 70 gadu vecumā sievietes piešķir daudz lielāku nozīmi seksuālās pievilkšanās spēkam nekā 40 gados, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Aptaujā piedalījās 9000 sievietes vecumā no 16 līdz 75 gadu vecumam, atbildot uz jautājumiem, kādas īpašības viņas sagaida no sava partnera ilglaicīgās attiecībās. Kā atklājās, vairums jauno sieviešu meklē garu, izskatīgu tumšmati - ambiciozu un bagātu svešinieku, savukārt vecākajai paaudzei daudz vairāk rūp laipnība, uzticamība un draudzība.

Aptaujas rezultāti parādīja, ka jaunietes visaugstāk savos partneros vērtē godīgumu, tikmēr vecākām sievietēm tas šķiet daudz mazsvarīgāks - gandrīz puse vecāku sieviešu atzina, ka viņām nešķiet pieņemami, ja partneris saka taisnību par katru cenu, un vairāk sagaida no viņiem kādu laipnu vārdu.

Aptaujas rezultāti tikai vēlreiz apliecināja, ka jaunas sievietes alkst romantisku brīžu - 49% atzina, ka visvairāk gribētu atrast tādu cilvēku, ar kuru varētu doties romantiskās vakariņās. 21% jauno sieviešu norādīja, ka vēlas ambiciozu partneri, kuram ir lieli nākotnes plāni.
Lai gan vecākas sievietes atzina, ka vislabāk viņām patīk Maikls Bublē un Džordžs Klūnijs, dzīvē savos partneros viņas nemeklē ārēju skaistumu. Jaunām sievietēm ārējs pievilcīgums ir daudz nozīmīgāks - skaistumu kā svarīgu īpašību viņas minēja trīs reizes biežāk nekā vecākas sievietes.

«Ir ļoti interesanti redzēt, ko dažādu paaudžu sievietes meklē vīriešos,» komentēja interneta vietnes «Netmums.com» dibinātāja Šivana Frīgārda. «Šķiet, ka jaunākas sievietes vēlas izskatu, naudu, ambīcijas un godīgumu, savukārt vecākas sievietes novērtē daudz tradicionālākas īpašības, tādas kā laipnību, humoru un uzticamību.«

Lai gan šādas atziņas var šķist acīmredzamas, aptaujas veidotājus pārsteidza tas, ka sievietēm ap 70 gadiem seksuālā pievilkšanās partneru starpā šķiet daudz nozīmīgāka nekā četrdesmitgadniecēm. Kā norādīja Frīgārda, iespējams, ka seksuālās intereses samazināšanās četrdesmitgadnieču vidū skaidrojama ar to, ka viņas vairāk koncentrējas uz karjeru un bērnu audzināšanu.

Tikmēr žurnāla «Saga» redaktore Emma Soumsa norāda, ka pirmāmkārtām tā ir pozitīva tendence. «Ir patīkami redzēt, ka pēc 50 sievietes atgūst vēlmi pēc seksuālās dzirksts, tas rāda, ka sievietes joprojām vērtē to, kas sākumā saveda viņu ar partneri.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu