Cimdars rosinās par 11.Saeimas vēlēšanu dienu noteikt 17.septembri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars rīt, 26.jūlijā, CVK sēdē rosinās par 11.Saeimas vēlēšanu dienu noteikt 17.septembri, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

CVK sēdē tiks apstiprināti 23.jūlija tautas nobalsošanas par 10.Saeimas atlaišanu rezultāti un izsludinātas 11.Saeimas vēlēšanas. Saskaņā ar Satversmes 48.pantu jaunām Saeimas vēlēšanām šajā gadījumā jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.

17.septembris ir pēdējais iespējamais vēlēšanu sarīkošanas datums, kas iekrīt sestdienā.

Ja CVK locekļu vairākums atbalstīs šo priekšlikumu, tad deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana sāksies piektdien, 29.jūlijā, un ilgs līdz 18.augustam.

Atbilstoši CVK apkopotajiem tautas nobalsošanas rezultātiem tautas nobalsošanā par 10.Saeimas atlaišanu ir piedalījušies 689 988 jeb 44,73% vēlētāju. Tautas nobalsošanā tika saņemtas 689 823 derīgas balsošanas zīmes.

Par 10.Saeimas atlaišanu balsoja 650 518 vēlētāji, kas veido 94,3% no derīgo balsošanas zīmju kopskaita. Savukārt pret 10.Saeimas atlaišanu bija 37 829 vēlētāji jeb 5,48% no derīgo zīmju kopskaita. 1476 jeb 0,21% vēlēšanu kastēs atrasto balsošanas zīmju bija nederīgas, jo tajās bija atzīmētas vai nu abas atbildes «par» un «pret», vai neviena no atbildēm.

CVK sēdes sākums plānots plkst.16.

Jau ziņots, ka ārkārtas Saeimas vēlēšanu sarīkošanai šā gada rudenī varētu būt nepieciešami vairāk nekā divi miljoni latu, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Cimdars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu