Venēcijas kinofestivālā tiks demonstrēts Madonnas debijas darbs režijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Viens no šā gada Venēcijas kinofestivāla spilgtākajiem mirkļiem neapšaubāmi būs Madonnas debija pilnmetrāžas kino režijā «W.E», kas stāsta par Lielbritānijas karaļa Edvarda VIII attiecībām ar šķirtu amerikānieti.  

Madonnas veidotajā drāmā salīdzinātas mūsdienās pastāvošās attiecības ar pretrunīgi vērtēto mīlestību karaļa un šķirtenes Volisas Simpsones starpā. Karalis 1936.gadā atteicās no troņa, lai Simpsoni apprecētu. Filma tiks demonstrēta ārpus konkursa programmas.   

Venēcijas kinofestivālā par prestižo «Zelta lauvas» balvu šogad cīnīsies 21 filma.  

Konkursa programmas ietvaros būs iespējams redzēt Toma Alfredsona režisēto Aukstā kara trillera «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» adaptāciju, britu režisores Andreas Arnoldsas veidoto Emīlijas Brontē romāna «Wuthering Heights» («Kalnu aukas») ekranizāciju, kā arī Eimi Kanānas Mannas režisēto filmu «Texas Killing Fields» ar Sema Vortingtona piedalīšanos.  

Festivāla ietvaros tiks demonstrēts arī Romāna Polaņska jaunākais darbs «Carnage», ar Keitas Vinsletas un Džodijas Fosteres piedalīšanos, Deivida Kronenberga psiholoģiskā drāma «A Dangerous Method» par Zigmundu Freidu un Karlu Gustavu Jungu, kurā vadošās lomas atveidos Keira Naitlija un Vigo Mortensens, kā arī krievu režisora Aleksandra Sokurova filma «Faust». Festivālā atgriezīsies arī Filips Garēls ar Žana Lika Godāra 1963.gada drāmas «Contempt» rimeiku «A Burning Hot Summer» ar Moniku Beluči galvenajā lomā.  

Amerikas Savienotās Valstis Venēcijā pārstāvēs vairāku neatkarīgo režisoru jaunākie darbi, tostarp Toda Solonca «Dark Horse» ar Miu Ferovu, Kristoferu Volkenu un Selmu Blēru.  

Kā vēstīts iepriekš, kinofestivāls tiks atklāts ar Džordža Klūnija režisēto filmu «The Ides of March». Šajā politiskajā drāmā, kas balstīta uz Bo Vilimona lugas «Farragut North» motīviem, Klūnijs parādās kā gubernators ar ambīcijām uz prezidenta krēslu. Viņa preses pārstāvi spēlē Raiens Goslings, savukārt Pols Džamati ir viņa pretinieka kampaņas menedžeris. Klūnijs ir ne tikai filmas režisors, bet arī scenārija autors, ko viņš sarakstīja kopā ar Grantu Heslovu.  

68.Venēcijas kinofestivāls norisināsies no 31.augusta līdz 10.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu