Izstāde rotu mīļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 5.augusta līdz 4.septembrim Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā būs apskatāma gadskārtējā tautas lietišķās mākslas žanru izstāde «Metāls, rotas, dzintars», portālu «Apollo» informēja Inga Bika, Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste.

Izstādē tiks eksponēti metālkalumi - dažādu formu, izmēru un konstrukciju lielie svečturi, mazāki galda svečturi, griestu un sienas lampas, lukturi, kamīna piederumu komplekti, žogu kalumi, vārtu, durvju u.c. apkalumi, kā arī arheoloģiskās, etnogrāfiskās un mūsdienu rotas no metāla. Dzintara rotu ekspozīciju veidos galvenokārt Liepājas tautas lietišķās mākslas studiju meistaru darbi.

Mūsdienās gan rotu darināšanā, gan metālkalumos vērojamas divas galvenās tendences - meistari pēta un atdarina jau iepriekš radīto, vai veido jaunas interpretācijas, radošajos meklējumos balstoties etnogrāfijā, tradīcijās un Eiropas mākslas stilos.

Ekspozīciju papildinās krāsaini, dažādu faktūru un materiālu austi grīdas celiņi.

Izstādes atklāšana 5.augustā plkst.15.00 Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja izstāžu zālē.

Tautas lietišķās mākslas izstādi «Metāls, rotas, dzintars» rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu