KNAB savācis pierādījumus pret Vaškeviču par kukuļdošanu VID amatpersonai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai janvārī uzsāktā kriminālprocesa materiālus, rosinot saukt pie kriminālatbildības Finanšu ministrijas (FM) amatpersonu par kukuļdošanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonai, lai tā, pildot savus amata pienākumus, rīkotos kukuļdevēja interesēs un veiktu prettiesiskas darbības muitas administrēšanas jomā.

Tā portāls «Apollo» uzzināja KNAB.

Ziņu aģentūra LETA vēstī, ka KNAB minētā FM amatpersona ir Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs.

KNAB atklāj, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka laika posmā no pagājušā gada decembra līdz šī gada janvārim FM amatpersona vairākkārt nodevusi kukuļus kopumā 52 880 eiro un 5 600 latu apmērā VID amatpersonai, lai tā kukuļdevēja un viņa pārstāvētās personas interesēs ietekmētu VID lietvedībā esošās pārbaudes lietas izskatīšanas procesu, tās rezultātā nodrošinātu tām labvēlīgu lēmumu pieņemšanu un nekonstatētu pārkāpumus konkrēta uzņēmuma darbībā, kā arī VID struktūrvienības neveiktu pārbaudes attiecībā uz konkrētām personām un uzņēmumiem, kuru intereses pārstāv kukuļdevējs.
Izmeklēšanas materiāli liecina, ka VID amatpersonai šie kukuļi doti arī par citām darbībām, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, muitas administrēšanas jomā un nodokļu nomaksas kontrolē.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības FM amatpersonu par kukuļdošanu, ko izdarījusi valsts amatpersona.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā sadarbībā ar VID struktūrvienībām secināts, ka divu komercuzņēmumu amatpersonas, iespējams, veikušas pretlikumīgas darbības, lai nodrošinātu nelegālu akcizēto preču apriti Eiropas Savienības, tais skaitā Latvijas teritorijā un izvairītos no nodokļu maksājumu nomaksas vismaz divu miljonu latu apmērā, tāpēc no kriminālprocesa materiāliem atsevišķa lietvedībā tika izdalīts jauns kriminālprocess un tas nodots turpmākai izmeklēšanai VID Finanšu policijas pārvaldei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu