Jelgavā ieviestas suņu atkritumu tvertnes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Samcovs/www.zz.lv

Turpmāk jelgavniekiem, dodoties pastaigā ar suni, jāiegaumē koši zaļu urnu atrašanās vietas. Tās paredzētas suņu atstāto atkritumu izmešanai. Pilsētā uzstādītas sešas tvertnes, kuras tukšos uzņēmums «Kulk».

Aģentūras «Pilsētsaimniecība» zaļo zonu apsaimniekošanas speciāliste Ilze Gamorja stāsta, ka urnas izvietotas pārredzamās vietās, kur visbiežāk tiek vesti pastaigās suņi. Tās par pašvaldības piešķirtajiem 300 latiem iegādājās un uzstādīja Zemgales Dzīvnieku aizsardzības biedrība.

Portāls zz.lv novēroja, ka zaļie konteineri piestiprināti pie metāla staba, kas ieraksts zemē, un garnadžiem vai metāla tīkotājiem nav problēmu tos aiznest. I.Gamorja gan norāda, ka vairākas urnas ir saskatāmas pilsētas novērošanas kamerās, tādēļ zagļiem labāk neriskēt. Ja būs tādi nelietīgi mēģinājumi, «Pilsētsaimniecība» domāšot par urnu iebetonēšanu. Par maisiņiem ekskrementu savākšanai suņa saimniekiem gan jāparūpējas pašiem un pastaigā tie jāņem līdzi. Līdzīgas suņu atstāto atkritumu urnas izvietotas arī citviet Latvijā, piemēram, Liepājā un Limbažos, kur suņu saimnieki to atzinīgi novērtējuši un lietderīgi izmanto.

Jau rakstīts, ka pirms gada veiktajā jelgavnieku aptaujā par nepieciešamajiem uzlabojumiem saistībā ar dzīvnieku turēšanu pilsētā liela daļa respondentu kā vienu no ierosinājumiem minēja atkritumu urnu uzstādīšanu, lai suņu saimniekiem būtu, kur izmest dzīvnieka atstātos ekskrementus. Urnu iegādei dzīvnieku aizstāvji materiālu palīdzību lūdza pašvaldībai. Izskatot piedāvājumus, tās tika nolūkotas Polijā, kur atšķirībā no Latvijas to izmaksas ir krietni lētākas – viena iegādāta par 45 latiem.

Dzīvnieku ekskrementu savākšanas konteineri Jelgavā:

Loka maģistrālē pirms 6. vidusskolas

Aspazijas ielā pirms Draudzības ielas

Raiņa parkā no Pasta ielas puses

Satiksmes ielā netālu no «Supernetto» veikala

Alunāna parkā pie Pasta un Zirgu ielas krustojuma

Mātera ielā pie gājēju takas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu