Zaķis: iespējams, vajadzēja papētīt Latvijā pārdotos Dānijas produktus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Partijas «Vienotība» pārstāvis Dzintars Zaķis, kurš ir viens no «Vienotības» nosauktajiem iespējamiem ekonomikas ministra amata kandidātiem nākamajā valdībā, uzskata, ka Zemkopības ministrija (ZM) pasīvi rīkojās tā saucamajā vafeļu lietā.

Tas izriet no viņa teiktā «Latvijas Avīzei».

Zaķis kā sliktu novērtēja ZM un tās pārraudzībā esošo iestāžu rīcību pēc Dānijas profesora paziņojumiem par veselībai kaitīgajām «Laimas» vafelēm.

«Iespējams, vajadzēja rūpīgāk papētīt Latvijā pārdotos Dānijas produktus un izņemt tos no tirgus,» laikrakstam sacīja Zaķis.

Viņš uzskata, ka daudz agresīvākai un uz Latvijas tirgu, kā arī vietējo uzņēmēju aizsardzību vērstai esot jābūt valsts politikai. Esot jāpanāk, lai Konkurences padome konkurenci kropļojošus uzņēmējus sodītu bez kavēšanās un bargi. To varēšot izdarīt tad, ja Konkurences likumā noteiks bargākas normas, kas ierobežo mazumtirgotāju rīcību. Līdz šim gan grozījumus neesot izdevies pieņemt, atgādina laikraksts.

Jau vēstīts, ka dāņu profesors Stenders jūnijā Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā «Panorāma» paziņoja, ka «Selgas» jogurta vafeles ir kaitīgas veselībai. Atsaucoties uz starptautiskās komerclaboratorijas «Eurofins» Dānijas nodaļas veikto analīzi, viņš minēja, ka «NP Foods» ražotajās vafelēs «Selga» transtaukskābju daudzums no visiem taukiem ir 44%. Vēlāk gan šī informācija tika atsaukta, jo laboratorija bija pieļāvusi kļūdu. Tā laboja iepriekš iegūto rezultātu uz 9%.

Savukārt saldumu un konditorejas ražotāju «Laima» un «Staburadze» vadības uzņēmuma «NP Foods» Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga vēlāk uzsvēra, ka neatkarīgas laboratorijas «BIOR» testa rezultāti uzrādījuši tikai 1,55% transtaukskābju saturu «Selgas» vafelēs.

«NP Foods» apvieno Latvijas, Lietuvas un Polijas pārtikas, tirdzniecības un loģistikas uzņēmumus «Laima», «Staburadze», «Gutta», «Staburadzes konditoreja», «Lider Artur», «Saldumu tirdzniecība», «NP Logistics». Tas ir Latvijas lielākais vadības uzņēmums saldumu un dzērienu sektorā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu