Grupa «Kiss» izsvītrota no Džeksona piemiņas koncerta dalībnieku saraksta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikāņu rokgrupa «Kiss» izsvītrota no Maikla Džeksona piemiņas koncerta dalībnieku saraksta grupas basģitārista Džīna Simonsa izteikumu dēļ, paziņojuši koncerta organizatori.

Pirms gada kādā intervijā Simonss atzina, ka uzskata Džeksonu par pedofilu.

«Mēs esam uzklausījuši Maikla fanus un esam pateicīgi, ka viņi mūs brīdināja par Džīna Simonsa neveiksmīgajiem komentāriem,» norādīja kompānijas «Global Live Events» izpilddirektors Kriss Hants. «Ņemot vērā apstākļus, mēs piekritām, ka, lai arī Maikls dievināja «Kiss», mums nav citas iespējas, un mēs atsaucam savu ielūgumu piedalīties piemiņas koncertā,» turpināja Hants.

Neskatoties uz to, ka 2005.gadā Džeksons tika attaisnots apsūdzībās par bērnu seksuālu izmantošanu, Simonss bieži skarbi izteicies par popmūzikas karali saistībā ar pedofilijas skandālu. Arī 2010.gada intervijā žurnālam «Classic Rock», runājot par Džeksonu, viņš lika saprast, ka, pēc viņa domām, tiesai nevajadzēja viņu attaisnot.

Iepriekš jau ziņots, ka 8.oktobrī Kārdifas stadionā «Millennium» norisināsies Maikla Džeksona piemiņas koncerts, kas tiek rīkots ar Džeksona mātes Keterīnas, brāļu un māsu atbalstu. Tas tiks pārraidīts visā pasaulē televīzijā un kinoteātros gan 2D, gan 3D formātā. Daļa ienākumu tiks ziedota cīņai pret AIDS, kā arī tiks dažādām labdarības organizācijām.

Koncerta organizatori atklājuši, ka piemiņas koncertā piedalīsies tādas mūzikas zvaigznes kā Kristina Agilera, reperis «Cee Lo Green», «Motown» veterāns Smoukijs Robinsons, Leona Ljūisa, Kreigs Deivids, britu popgrupa «JLS» un citi pasaulslaveni mūziķi.

Džeksons nomira 2009.gada 25.jūnijā no sirdsdarbības apstāšanās, ko izraisīja vairāku medikamentu kokteilis, ko viņam injicēja viņa ārsts Konrāds Marijs.

Marijam izvirzītas apsūdzības dziedātāja nonāvēšanā. Ārsts savu vainu apsūdzībā par mūziķa nonāvēšanu aiz neuzmanības nav atzinis, taču, ja viņu atzīs par vainīgu, kardiologam draud līdz pat četriem gadiem cietumā. Lietas iztiesāšana notiks septembrī.

Jau 2009.gadā Džeksona brālis Žermēns mēģināja sarīkot atceres koncertu Vīnē, taču viņa plāni izjuka, jo viņam neizdevās piesaistīt pazīstamus māksliniekus un pasākuma organizatori bankrotēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu