ASV paziņo par «Al Qaeda» otra augstākā līdera nogalināšanu Pakistānā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV sestdien paziņoja par starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» otra augstākā līdera Atija Abd ar Rahmana nogalināšanu Pakistānā.

Rahmans nekad nav bijis starptautiski atpazīstams, kā bin Ladens vai viņa pēctecis Aimans az Zavahiri. Taču Rahmans tiek uzskatīts par svarīgu līderi teroristu organizācijā un bin Ladens viņam uzticējis «Al Qaeda» ikdienas operāciju vadīšanu.

Rahmans nogalināts Pakistānas ziemeļrietumu cilšu reģionā Vaziristānā 22.augustā. ASV atteicās izpaust viņa nāves apstākļus.

Avoti Vaziristānā aģentūrai AFP vēstīja, ka šajā dienā reģionā ASV bezpilota lidmašīna veikusi triecienus, nogalinot četrus kaujiniekus. Nav zināms, vai šie gadījumi ir saistīti.

Augsta ranga ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, norādīja, ka Rahmana nāves būs smags trieciens teroristu organizācijai, jo «Al Qaeda» jaunais līderis Zavahiri bijis krietni atkarīgs no Rahmana ieguldījuma grupējuma darbības vadīšanā.

Rahmans, kurš pēc tautības ir lībietis, teroristu grupējumā iesaistījās astoņdesmitajos gados, kad viņš vēl bija pusaudzis. ASV par viņa galvu bija izsludinājusi viena miljona ASV dolāru atlīdzību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu