Jurists par zādzību prokuratūrā: atgriežamies 90tajos, drīz sāks laupīt tiesas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Zemgales tiesas apgabala prokuratūra ir kā caurstaigājama sēta, kur zaglim piesavināties dokumentus nebija nekādu problēmu.

Šādu viedokli intervijā radio «Baltkom 93,9» pauda jurists Andrejs Elksniņš (SC).

«Diez vai prokuratūras attīstības koncepcijā bija ieplānots, ka vienā ēkā ar prokuratūru var atrasties veikals, aptieka utt. Ja runājam par pašu sistēmu un ēkām, kuras atrodas prokuratūras rīcībā, tās vairumā gadījumu ir grausti,» norādīja Elksniņš.

 Elksniņš pastāstīja, ka pats darba darīšanās nesen pabijis Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā un pārliecinājies, ka tā ir kā caurstaigājama sēta, kur neviens neko nekontrolē, kur var mierīgi ieiet un krimināllietas nozagt pat gaišā dienas laikā. Tāpēc runāt, ka zādzība bijusi nejaušība, būtu banāli, teica Elksniņš, viņš uzskata, ka tā ir tieslietu sistēmas kļūda.

«Ja valsts iedzīvotājiem saka, ka viņi paši vainīgi, ja kaut kas nozagts, jo nav pietiekami nopietni parūpējušies par savu mantu, tad šajā situācijā atbildīgajiem dienestiem būtu jāanalizē, kā kaut kas tāds varēja notikt,» uzskata Elksniņš.

Viņš uzsver, ka būtu jāvērtē sistēma kopumā. «Tas Ir mīts, ka prokurori savas lietas glabā seifos. Ņemot vērā krimināllietu apjomu, tik daudz seifu nepietiktu -  daļa krimināllietu lietu guļ uz grīdas, plauktos, zaglim nav nekas jālauž, lai pie tām tiktu,» norādīja Elskniņš.

«Tas ir absurds. Tas mazina iedzīvotāju uzticību tieslietu sistēmai kopumā. Principā mēs atgriežamies 90tajos gados, kad nogalināja tiesnesi [Jāni] Laukrozi. Drīz sāks laupīt tiesas,» pauda Elksniņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu