Keitija Perija iegūst galveno MTV mūzikas video balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikāņu popmūzikas zvaigznes Keitijas Perijas mūzikas video «Firework» svētdien notikušajā MTV mūzikas video balvu pasniegšanas ceremonijā atzīts par gada labāko mūzikas klipu, liecina informācija kabeļtelevīzijas kanāla mājaslapā «MTV.com».

«Kad es dzirdu šo dziesmu, es jūtos tā, it kā es darītu kaut ko pareizi,» saņemot godalgu, atzina dziedātāja. Perija, kas bija nominēta deviņām balvām, ieguvusi vēl divas balvas par duetu ar Kanje Vestu «E.T.» kategorijā «labākā sadarbība» un «labākie specefekti».

Divas balvas ieguvusi arī Lady Gaga - viņas dziesmas «Born This Way» video atzīts par labāko sieviešu izpildītājas video, kā arī labāko video ar vēstījumu. Popzvaigzne, kas šogad bija nominēta astoņām balvām, pērn uz apbalvošanas ceremoniju ieradās gaļas kleitā, šogad skatītājus šokēja, parādoties melnā frakā kā savs alter ego Džo Kalderone.

Balvu par labāko vīriešu izpildītāja mūzikas video saņēmis 17 gadus vecais kanādietis Džastins Bībers par klipu «U Smile».

Četras godalgas ieguva jaunā britu soulmūzikas zvaigzne Adele, viņas mūzikas video «Rolling in the Deep» saņēma balvu par labāko režiju, labāko montāžu, labāko operatora darbu un labāko mākslinieciskā direktora darbu.

Amerikāņu reperis «Tyler, The Creator», pateicoties savam mūzikas video «Yonkers», ieguvis labākā jaunā mākslinieka balvu.

Bejonsa, kas pirms ceremonijas lika noprast, ka ir mātes cerībās, saņēma balvu par labāko horeogrāfiju video «Run the World (Girls)».

Apbalvošanas ceremonijā tika godināta arī nesen mūžībā aizgājušās Eimijas Vainhausas piemiņa. Britu komiķis Rasels Brends aicināja cilvēkus atcerēties dziedātāju viņas mūzikas dēļ, bet tos, kas paši cieš no atkarībām, vērsties pēc palīdzības. «Daudzi cilvēki vienkārši saslimst, un retajam ir tāds pārsteidzošs talants, ar kādu bija apdāvināta Eimija,» sacīja Brends, kas pats veiksmīgi ticis galā ar narkotiku atkarību. «Atcerēsimies, ka vienmēr ir risinājums. Šis risinājums ir pieejams.»

Leģendārais amerikāņu džeza dziedātājs, «Grammy» balvas laureāts Tonijs Benets parādīja skatītājiem fragmentu no dueta «Body And Soul», ko viņš ierakstīja ar Vainhausu neilgi pirms viņas nāves. Singls un mūzikas video tiks izdots 14.septembrī, datumā, kad soulmūzikas dziedātājai apritētu 28 gadi.

Amerikāņu dziedātājs Bruno Marss nodziedāja vienu no Vainhausas hitiem «Valerie», noslēdzot dziesmu ar vārdiem, «Eimij, mums tevis pietrūks, mazā».

2011.gada MTV mūzikas video balvu ieguvēju saraksts:

  • Gada labākais mūzikas video: Keitija Perija - «Firework»,
  • Labākais sieviešu izpildītājas mūzikas video: Lady Gaga» - «Born This Way»,
  • Labākais vīriešu izpildītāja mūzikas video: Džastins Bībers  «U Smile»,
  • Labākais jaunais mākslinieks: «Tyler, The Creator» - «Yonkers»,
  • Labākā sadarbība: Keitija Perija un Kanje Vests - «E.T.»,
  • Labākais hiphopa mūzikas video: Nikija Mināža - «Super Bass»,
  • Labākais rokmūzikas video: «Foo Fighters» - «Walk»,
  • Labākais popmūzikas video: Britnija Spīrsa - «Till the World Ends»,
  • Labākais mūzikas video ar vēstījumu: Lady Gaga - «Born This Way»,
  • Labākā mūzikas video režija: Adele - «Rolling in the Deep», (režisors - Sems Brauns),
  • Labākā horeogrāfija: Bejonsa - «Run the World (Girls)»,
  • Labākie vizuālie efekti: Keitija Perija un Kanje Vests - «E.T»,
  • Labākā mākslas režija: Adele - «Rolling in the Deep»,
  • Labākā montāža: Adele - «Rolling in the Deep»,
  • Labākais operatora darbs: Adele - «Rolling in the Deep».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu