Zatleram esot atrasts jauns dzīvoklis. Ja viņš piekritīs, valsts ietaupīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts atradusi iespēju ietaupīt un nepirkt dzīvokli eksprezidentam Valdim Zatleram (ZRP), kurš jau trešo mēnesi mitinās īrētā pagaidu dzīvoklī. Viņam tiks piedāvāts pārcelties uz apartamentiem Vecrīgā, liecina portāla «Pietiek.com» rīcībā esošā informācija.

Kā raksta portāls, jaunie apartamenti atrodas Vecrīgā, Smilšu ielā 7, kur līdz 1.septembrim atradās ASV vēstniecības Kultūras un preses nodaļa.

Salīdzinoši nelielo četrstāvu namu Smilšu ielā apsaimnieko a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ). Tā pirmajos divos stāvos līdz 1.septembrim, kad ASV vēstniecība pārcēlās uz jauno vēstniecības namu Pārdaugavā, bija izvietota Kultūras un preses nodaļa. Savukārt abos augšējos stāvos atrodas plašs, divos stāvos izvietots dzīvoklis, kurā līdz šim mitinājušies ASV diplomāti. Apartamenti esot apmēram 288 kvadrātmetru plaši un nepieciešamības gadījumā tos iespējams sadalīt divos atsevišķos dzīvokļos.

Jūnijā pēc ilgiem meklējumiem Zatlers izvēlējās pagaidu mitekli klusajā centrā, Dzirnavu ielā. Zatleru ģimenes vajadzībām tiek īrēts dzīvoklis no miljonāres Irēnas Pulkinenas. Valsts par šī dzīvokļa īri ik mēnesi maksā 672 latus + pievienotās vērtības nodokli. Bez šī valsts apmaksātā dzīvokļa Zatleru ģimenei pieder plašs dzīvoklis Brīvības ielā.

Īres līgums par Zatlera pagaidu mitekli ir noslēgts uz 18 mēnešiem, tomēr, pēc portāla «Pietiek.com» rīcībā esošās informācijas, VNĪ jau pirmdien nosūtījusi vēstuli Valsts prezidenta kancelejai, kura jau tālāk ir atbildīga par konkrēto apartamentu piedāvāšanu Zatleram.

Ja eksprezidentu piedāvātais dzīvoklis apmierinās, valstij izdosies ietaupīt ievērojamus līdzekļus, jo nenāksies iegādāties reprezentatīvus apartamentus par tirgus cenu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu