Joprojām nesaskaņas: kurš saņems pabalstu saistībā ar Jēkabpils policista nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jēkabpils rajona prokuratūra nevar iesniegt apelācijas protestu sakarā ar Jēkabpils traģēdijā bojāgājušā policista Andra Znotiņa krustmātes Mirdzas Znotiņas iebildumiem pret Jēkabpils rajona tiesas 8.augusta spriedumu, ar kuru konstatēts fakts, ka viņa draudzene Dace Vītola un Znotiņš dzīvojuši kopā un viņiem bijusi kopīga saimniecība.

Tā vēsta laikraksts «Latvijas Avīze» atsaucoties prokuratūras atbildi, ko saņēmusi Mirdza Znotiņa.

Jēkabpils prokuratūra skaidro, ka protestu nevar iesniegt tāpēc, ka tās prokurors nav piedalījies tiesas sēdē, tātad nav lietas dalībnieks. Civilprocesa likuma 413.pants nosakot, ka par pirmās instances tiesas spriedumu lietas dalībnieki var iesniegt apelācijas sūdzību, prokurors – apelācijas protestu.

«Tā kā Jūs uzskatāt, ka ir aizskartas Jūsu tiesības, pieteikumā tiesai Jūs vispār neminot kā ieinteresēto personu, Jums pēc Jēkabpils rajona tiesas sprieduma stāšanās likumīgā spēkā ir jāvēršas pie Augstākās tiesas priekšsēdētāja vai Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētāja, vai ģenerālprokurora protesta iesniegšanai Senātam, minot savus argumentus, kāpēc pirmās instances tiesas nolēmums būtu noprotestējams,» tā teikts prokurores Rutas Uļjanovas parakstītajā atbildē.

Znotiņa krustmāte savā iesniegumā tiesai un prokuratūrai apliecina, ka viņai ir svarīgi pierādījumi un liecinieku liecības, kas var apstiprināt, ka Vītolai nav bijusi kopdzīve ar Andri Znotiņu un ka viņa rīkojusies negodprātīgi, tiesai sniedzot apzināti nepatiesas liecības, tā mēģinot vienpersoniski iegūt Iekšlietu ministrijas vienreizējo 50 000 latu pabalstu.

Laikraksts gan vēsta, ka Vītola atsakās atbildēt uz jebkādiem jautājumiem un nekādus komentārus nesniedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu