Krievijā anulē licenci kompānijai, kuras lidmašīnas katastrofā gāja bojā Kārlis Skrastiņš

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Krievijas Federālā gaisa satiksmes aģentūra «Rosaviacija» trešdien paziņoja, ka anulējusi licenci aviokompānijai «Jak-servis», kuras lidmašīnas avārijā šomēnes gāja bojā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas «Lokomotiv» hokejisti, tostarp arī Kārlis Skrastiņš.

Licence anulēta saistībā ar aviokompānijā veikto pārbaudi un 7.septembrī notikušo tai piederošās lidmašīnas «Jak-42» katastrofu Jaroslavļā, informēja «Rosaviacija».

Jau ziņots, ka pēc Jaroslavļā notikušās avārijas tika aizliegts veikt reisus divām «Jak-servis» lidmašīnām «Jak-42», jo to dzinējos bija detaļas, kurām bija beidzies derīguma termiņš.

7.septembrī, paceļoties gaisā no Tunošnas lidostas pie Jaroslavļas, avarēja Krievijas aviokompānijas » Jak- servis» lidmašīna » Jak-42», kas veda uz KHL spēli Minskā Jaroslavļas «Lokomotiv» komandu. Gāja bojā 44 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš.

» Jak- servis» ir neliela Krievijas aviosabiedrība, kas specializējas pasūtījuma reisu veikšanā. Bez «Jak-42», kas ir domātas līdz 120 pasažieriem, tai ir arī mazākas lidmašīnas » Jak-40», kas var uzņemt līdz 36 pasažieriem. Aviokompānijas kontrolpaketes īpašnieks ir Maksims Čukancevs, liecina aģentūras «Interfax» datu bāze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu