Dāņu profesors Stenders priecīgs par sava attēla izmantošanu uz «Selgas» vafelēm

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Dāņu profesors Stēns Stenders, kurš Latvijā guva ievērību ar skaļajiem paziņojumiem par transtaukskābju daudzumu «Selgas» vafelēs, ir priecīgs par sava attēla izmantošanu uz jaunajām vafelēm bez transtaukskābēm, piektdien ziņoja Latvijas Televīzija.

Stenders paudis viedokli, ka viņa attēla izmantošana uz vafelēm ir jautra un ļoti eleganta ideja, kas patērētājam uzskatāmi parāda galveno – to, ka produkts nesatur transtaukskābes. Turklāt šī stratēģija esot daudz tīkamāka nekā vēlme profesoru izraidīt no valsts, kā to bija ieteicis Pārtikas uzņēmumu federācijas prezidents Didzis Šmits.

Profesors vēstulē televīzijai uzsvēris – tad, kad pārtikas produktos vairs nebūs transtaukskābju, Latvijas iedzīvotāji būs izslēguši no ēdienkartes nopietnu sirds slimību risku.

Stenders arī izteicis cerību, ka pārējie uzņēmēji sekos «Staburadzes» piemēram.

Jau vēstīts, ka saldumu un konditorejas izstrādājumu ražotājs «Staburadze» septembra beigās paziņoja, ka turpmāk ražos vafeles un vafeļu tortes bez transtaukskābēm, tomēr eksporta tirgos šī produkcija ar attiecīgi augstāku cenu varētu neizturēt konkurenci.

Šāda uzņēmuma rīcība sekoja Stendera paziņojumam jūnijā Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā «Panorāma», kad viņš pavēstīja, ka «Selgas» jogurta vafeles ir kaitīgas veselībai. Atsaucoties uz starptautiskās komerclaboratorijas «Eurofins» Dānijas nodaļas veikto analīzi, viņš minēja, ka «NP Foods» grupas uzņēmuma «Staburadze» ražotajās vafelēs «Selga» transtaukskābju daudzums no visiem taukiem ir 44%. Vēlāk gan šī informācija tika atsaukta, jo laboratorija bija pieļāvusi kļūdu. Tā laboja iepriekš iegūto rezultātu pret 9%.

«NP Foods» sākotnēji paziņoja, ka saistībā ar profesora izteikumiem vērsies Konkurences padomē (KP) un Drošības policijā, kā arī plāno vērsties Eiropas Komisijā ar lūgumu izvērtēt nepamatotus un prettiesiskus konkurences izkropļojumus iekšējā tirgū un tiesā par zaudējumu piedziņu. KP gan pavēstīja, ka nevērtēs iespējamās negodīgās konkurences darbības pret saldumu ražotājiem «Laima» un «Staburadze».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu