Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Drupanā burkānu kūka ar riekstiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: CC licence

Nepieciešams:

3 olas
120 ml augu eļļas
250 g cukura
250 g sasmalcinātu valriekstu
250 g burkānu
šķipsniņa sāls
tējkarote kanēļa
250 g Mascarpones siera
vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Olas dzeltenumus saputo, pieliek eļļu, kanēli, šķipsniņu sāls, sasmalcinātus valriekstus (vai mandeles), uz rupjas rīves rīvētus burkānus, samaisa. Olu baltumus puto ar cukuru, vislabāk izmantot brūno cukuru. Cukuru var likt arī nedaudz mazāk. Saputotos baltumus iecilā mīklā. Mīklu liek ietaukotā formā un cep 180 grādos apmēram stundu.

Kad kūka atdzisusi, to pārsmērē ar Mascarpones sieru, kuram pielikta vaniļa un dažas karotes cukura. Kūku var pasniegt bez Mascarpones siera, pārkaisot ar pūdercukuru.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu