Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/17/10683254t1h07dd.jpg)
Nepieciešams:
250 g sviesta
glāze piena
3 glāzes miltu
25 g rauga
cukurs
sāls
3 olas
100 g skābā krējuma
5 skābi āboli
kanēlis
Pagatavošana:
Uzsilda pienu, pieliek sāli, cukuru (cukuru mīklai varat likt nedaudz un vairāk olu maisījumam vai gan mīklai, gan olu maisījumam) , sviestu un raugu, iemīca miltus, samīca mīklu. Mīklu liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs vai plānos gabaliņos. Olas sakuļ ar cukuru un skābo krējumu.
Mīklu vienmērīgi izklāj pa pannu, izveidojot maliņas. Uz mīklas liek ābolus, pārlej ar olu maisījumu, cep 200 grādos, līdz virsiņa brūngana. Gatavu pārkaisa ar kanēli.