Miris viens no Ādažu poligonā cietušajiem zemessargiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Svētdienas vakarā no gūtajiem ievainojumiem sprādzienā Ādažu poligonā miris viens no cietušajiem zemessargiem - Ilmārs Mitenbergs, aģentūru BNS informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā. 

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube karavīru un zemessargu vārdā izteicis visdziļāko līdzjūtību Mitenberga tuviniekiem. 

Jau vēstīts, ka svētdienas pēcpusdienā Ādažu poligonā pagaidām neskaidros apstākļos sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā deviņi zemessargi. Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu, NBS komandieris ir ierosinājis dienesta izmeklēšanu.

AM pārstāvis Normunds Stafeckis aģentūru BNS informēja, ka līdz šim noskaidrots, ka sprādziens atskanējis pēc mācību beigām, kad zemessargi pulcējās vienkopus, lai dotos mājās.

«Varu apstiprināt, ka negadījuma cēlonis ir sprādziens. Tas notika Franču kurgānā, kurā pēc praktiskās šaušanas, pirms došanās mājup, bija pulcējušies zemessargi. Tajā brīdī atskanēja sprādziens. Kas sprāga, kāpēc sprāga, skaidrojam,» sacīja Stafeckis.

Armijas «twitter» kontā minēts, ka, iespējams, kāds no zemessargiem poligonā atradis nesprāgušu lādiņu un to ievietojis savā mugursomā, taču lādiņš detonējis.

Mācībās Ādažu poligonā nedēļas nogalē piedalījās 80 zemessargu un 18 karavīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu