Slimnīcā joprojām ārstējas astoņi sprādzienā cietušie zemessargi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pretēji šorīt izskanējušai informācijai, ka daži no Ādažos sprādzienā cietušajiem zemessargiem jau devušies mājās, slimnīcas pārstāve šādas ziņas noliedz.

Latvijas Radio Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa apliecināja, ka visi astoņi cietušie zemessargi turpina ārstēties slimnīcā. Trīs no cietušajiem ir reanimācijā.

Kā ziņots, viens no sprādzienā cietušajiem zemessargiem - Ilmārs Mitenbergs – slimnīcā mira no gūtajām traumām.

Pašlaik pieejamā informācija ļauj spriest, ka sprāgušais priekšmets atradies kāda zemessarga personīgajās mantās, un tas eksplodējis pēc mācībām, kad zemessargi pulcējās, lai pamestu Ādažu poligonu.

Zemessardzes komandieris pulkvedis Leonīds Kalniņš pašlaik nevar pateikt kā sprādzienbīstamais priekšmets nokļuva ārpus šaušanas sektora. Tāpat nav zināms, kas izraisīja sprādzienu.

Kalniņš apņemas strādāt pie tā, lai šādi negadījumi vairāk neatkārtotos un sola palīdzēt bojāgājušā un cietušo ģimenēm. Nacionālie bruņotie spēki plāno šīs dienas laikā sniegt plašāku skaidrojumu par Ādažu poligonā notikušā sprādziena apstākļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu