Foto: Ieva Čīka/LETA

Viens no Ādažu poligonā sprādzienā cietušajiem zemessargiem šodien tiks izrakstīts no slimnīcas, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa.

Trīs cietušie, kuru stāvoklis ir smags, bet stabils, joprojām ir reanimācijā, bet vēl četri cietušie turpina ārstēšanos slimnīcās nodaļās. Cietušo veselības stāvoklis kopš vakardienas būtiski nav mainījies, sacīja Kārkliņa.

LETA jau ziņoja, ka 23.oktobrī Ādažu poligonā sprādzienā ievainojumus guva deviņi zemessargi, kuri tika nogādāti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Viens no ievainotajiem zemessargiem vēlāk miris.

Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube ir uzdevis veikt dienesta izmeklēšanu, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Pēc sākotnējās informācijas, negadījums noticis jau pēc Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona kaujas šaušanas nodarbību beigām ap plkst.13.20.

Graube iepriekš Latvijas Televīzijai atzina, ka sprādzienā, iespējams, vainojams kāds no zemessargiem, kas poligonā atradis nesprāgušu lādiņu un to ievietojis savā mugursomā, taču lādiņš detonējis. Līdz ar to sprādziena cēlonis, visticamāk, ir nelikumīgas darbības, kas apdraudējušas apkārt esošo cilvēku veselību un dzīvību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp