Loskutovs: ar prātu un sirdi jūtu, ka valsts valodai jābūt tikai latviešu valodai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vienotības» politiķis Aleksejs Loskutovs pauž pārliecību, ka krievu valodai Latvijā nevajag kļūt par otru valsts valodu.

Loskutovs sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja, ka «ar sirdi un prātu jūt, ka latviešu valodai jābūt vienīgajai valsts valodai Latvijā». «Tā ļoti vienkāršā iemesla dēļ – Latvija ir vienīgā vieta pasaulē, kur latviešu valoda ir valsts valoda,» sacīja politiķis.

Loskutovs atklāj, ka šādi šo jautājumu skaidrojis Krievijas žurnālistiem, taču viņiem bijis grūti ar saprašanu. «Viņiem to ir grūti saprast. Taču es teicu – iedomājieties, ka jūs ejat Maskavā uz veikalu, un tur pārdevējs nesaprot krievu valodu,» - tā Loskutovs.

Politiķis arī uzsvēra, ka visiem, kas dzīvo Latvijā, ir jāzina valsts valoda.

Kā ziņots, otrdien sāksies un līdz 30.novembrim turpināsies parakstu vākšana likumprojekta «Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē» ierosināšanai, kas paredz grozīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104.pantu, iekļaujot tajā nosacījumu par krievu valodu kā otro valsts valodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu