Lindsijai Loanai 30 dienas nāksies sēdēt cietumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Par nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu Losandželosas Augstākā tiesa piespriedusi Lindsijai Loanai brīvības atņemšanu uz 30 dienām un brīdinājusi, ka aktrise sēdēs ilgāk, ja turpinās pārkāpt tiesas lēmumus.

Saskaņā ar tiesneses Stefānijas Sotneres lēmumu Loanai būs arī jāstrādā 400 stundas sabiedriski derīgā darbā apgabala morgā, jāiziet psiholoģisko konsultāciju sesija un regulāri jāatskaitās tiesā.

Kopumā Sotnere piesprieda Loenai 300 dienu cietumsodu, taču pārējās 270 dienas viņai būs jāizcieš gadījumā, ja aktrise kārtējo reizi pārkāps kādu no sprieduma daļām. Tomēr, ņemot vērā cietumu pārpildītību, visticamāk, viņai nāksies pavadīt aiz restēm tikai sešas dienas. Reālo laiku, ko Loana pavadīs ieslodzījumā, noteiks Losandželosas apgabala šerifa iecirknis, kas pārrauga apgabala cietumus. Sotnere lēmusi, ka šoreiz viņa nevar izciest sodu mājas arestā, kā tas notika pagājušajā laikā.

Tiesnese nolēmusi turēt aktrisi īsā pavadā, liekot Loanai no decembra līdz martam atskaitīties reizi mēnesī. Saskaņā ar tiesas spriedumu Loena arī nedrīkstēt pamest Losandželosas apgabalu, un viņai tiks nozīmēts jauns probācijas inspektors.

Kā tika ziņots, aprīlī par kaklarotas zādzību tiesa piesprieda Loanai nosacītu cietumsodu, kā arī 360 stundas sabiedriski derīgā darbu sociālajā centrā «Downtown Women's Center», taču aktrise lēmumu ievēroja tikai daļēji, kavējot darbu un vairākas reizes tur neierodoties, tāpēc centrs viņu atlaida. Tā vietā viņa bez tiesas apstiprinājuma sāka strādāt Amerikas Sarkanajā Krustā. Uzskatot šo rīcību par probācijas noteikumu pārkāpšanu, prokuratūra novirzīja lietu tiesā, un oktobra beigās Losandželosas Augstākās tiesas tiesnese Stefānija Sotnere atcēla probāciju.

2.novembrī notikušajā sēdē tiesas sēdē Loana atzina savu vainu probācijas noteikumu pārkāpšanā. Aktrise ieradās tiesā desmit minūtes pirms sēdes sākumā un sacīja Sotnerei, ka saprot viņas spriedumu un ir mierā ar to.

Sotnere piebilda, ka Loana zaudē savu popularitāti, un ka kāds cits sieviešu palīdzības centrs atteicās viņu pieņemt sabiedriski derīgā darba veikšanai, uzskatot viņu par sliktu piemēru citām sievietēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu