Prezidents: katram politiķim jāatbild par saviem vārdiem un darbiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Katram vadošajam politiķim ir jāatbild par saviem vārdiem un darbiem. Šādi vakar izskanējušo informāciju, ka Zatlera reformu partijas līderis Valdis Zatlers vēl pirms valdības veidošanas prognozējis tās krišanu, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» komentēja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Uz jautājumu, vai ir bažas, ka šī valdība varētu arī nenostrādāt tai atvēlēto laiku, Bērziņš atbildēja: «Es tās lietas vērtēju no profesionālā viedokļa. Tāpēc man tas vērtējums bija, ka tā varētu nenostrādāt [līdz termiņa beigām]. Taču iekšējās nesaskaņas ir viņu iekšējais koalīcijas jautājums, ar nesaskaņām viņiem jātiek galā pašiem, jo no viņu spējas kopīgi sadarboties ir atkarīgs rezultāts.»

Prezidents ir pārliecināts, ka koalīcijā šis jautājums tiek skaidrots, lai būtu skaidrs, kā nākotnē rīkoties.

«Par to valdību – sevišķi par ministriem, bija vienošanās, ka premjers [Valdis] Dombrovskis (V) iniciēs partijām mainīt tos [ministrus], kas pēc viņa ieskatiem «nevelk». Tāpēc uzskatu, ka šī situācija nav tik bezcerīga. Un var iet uz priekšu, nav jāmaina visa struktūra, bet atsevišķi cilvēki, kuri kaut kādu iemeslu dēļ nespēj strādāt un sastrādāties,» tā Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu