Ne daikts, ne pēcpuse, bet — pašpārliecinātība!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Iespējams, ka tu to visu jau zini. Taču seniem aizspriedumiem ir liela nozīme, aplamas zināšanas mūsu smadzenēs iesēžas uz ilgu laiku. Tāpēc šodien: atkārtošana — zinību māte!

Vai sievietes skatās uz vīrieša pēcpusi

Pa īstam seksuāli pievilcīgus vīriešus nedara ne pēcpuse, ne daikts. Psihologa Pētera Hasa pētījumā sievietes skalā no 1 līdz 10 visaugstāko atzīmi 9,4 piešķīra pašpārliecībai. Sekoja šarms (8,7), smaids (8,7) un tikai pēc tam dibens ar 8,6 punktiem.

Runājot Šveices apavu dizainera un mākslas galerijas īpašnieka Endija Žiljena vārdiem: «Sievietes vispirms pamet skatienu uz vīriešu apaviem, tad ielūkojas acīs, paskatās uz rokām un visbeidzot uz dibenu. Un bilst: «No svara ir iekšējās vērtības.»»

Sieviešu veļa

«Senāk sievietes vilka mugurā kaut ko neizsakāmu. Tas, ko viņas valkā tagad, nav pieminēšanas vērts.» (Luijs de Finess)

Vai zināji, ka modei sekojošās itālietes par veļu izdod daudz mazāk naudas nekā anglietes?

Modes jomā visiem priekšā ir itāliešu dizaineri: Armani, Versače un Dolče & Gabana sabiedrības dāmas ietērpj ekstravagantos modējos, un varētu domāt, ka arī apakšveļai itālietes naudu nežēlo. Runājot par modes avangardistam, tā arī ir, par caurmēra sievietēm — ne.

Salīdzinot summas, ko Eiropas sievietes izdod par veļu, itālietes nebūt nav pirmās — viņas ik gadus izdod «tikai» 50 eiro, tādējādi ieņemdamas piekto vietu. Pat vācietes atļaujas vairāk: viņas caurmērā pērk 4,5 biksītes un 1,3 krūšturus par 55 eiro un atrodas trešajā vietā. Līderu godā ir Lielbritānijas sievietes — viņas par apakšveļu gadā iztērē 62 eiro. 

Vai intemeta attiecībām ir nākotne?

Cik iecienīts ir īsts sekss ar intemeta atrastu pazinu? Trīs no četriem kāda diskusiju kluba dalībniekiem bija to izmēģinājuši un divu gadu laikā sastapuši personu, ar kuru iepazinušies intemeta.

Šajā laikposmā 27 procenti bija sākuši dēku, 15 procenti saderinājušies un desmit procenti ar savu intemeta paziņu apprecējušies. Par to liecina Ņujorkas universitātes sociālpsihologu Ketlīnas Makennas un Džona Bāra pētījums, kurā piedalījās 145 čata dalībnieki. «Mūsu rezultāti ir pilnīgā pretrunā ar aizspriedumu, ka inter-neta attiecības ir paviršas un tām ir īss mūžs.»

Gluži tāpat kā Toms Henkss kinofilmā «E-pasts tev» kļūst laimīgs ar Megu Raienu, tikpat veiksmīgas intemeta attiecības mēdz izveidoties arī reālajā dzīvē. Panākumus Ņujorkas zinātnieki izskaidro ar to, ka intemeta paziņu domas ilgu laiku nenovērš ārišķības: izskats, vaibsti, balss, ķermeņa valoda un smarža, viņi pirmajos intemeta kontaktos drīzāk pievērš uzmanību rakstura īpašībām un kopīgām interesēm.

Kamēr tiek līdz pirmajam randiņam, viņi soli pa solim tuvinās un sazvanās (63 procenti), apmainās ar fotogrāfijām (56 procenti) un raksta vēstules (54 procenti). Kad nu abi pēdīgi tiekas, viņi diezgan labi zina, kas viņus sagaida, līdz ar to pastāv iespēja, ka attiecības patiešām būs tādas, kā neklātienē cerēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu