Strīķe atzīst nepieciešamību stingrāk kontrolēt informācijas noplūdi no KNAB

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe atzīst nepieciešamību stingrāk kontrolēt informācijas noplūdi no KNAB.

Strīķe otrdien Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē atzina, ka publiskajā telpā ir nokļuvusi informācija, kuru KNAB darbinieki nelikumīgi izpauduši, un to būtu vajadzējis apturēt ātrāk.

«Es piekrītu, ka informācijas noplūdes apturēšanu vajadzēja nodrošināt ātrāk, tomēr labi, ka tas ir noticis tagad, nevis vēlāk,» sacīja Strīķe.

Viņa arī norādīja, ka publiskajā telpā bieži vien parādījušies dažādu pabeigtu lietu materiāli, taču to iestāde nevar izkontrolēt, jo atbilstoši spēkā esošajiem likumiem pēc lietu izskatīšanas to materiālus uz rokas saņem katrs lietā iesaistītais.

Jau ziņots, ka iespējamā slepenas informācijas noplūde no KNAB parādījusies bijušā Saeimas deputāta un Nacionālās drošības komisijas vadītāja Dzintara Jaundžeikara lietā.

KNAB vien apstiprina bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu. Bijušā politiķa advokāts Pāvels Rebenoks iepriekš pastāstīja, ka klientam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Attiecībā uz valsts noslēpuma izpaušanu neesot gan domāts, ka Jaundžeikars būtu izpaudis kādu noslēpumu, līdz ar to presē esot parādījusies neprecīza informācija. Tomēr, pēc izmeklēšanas uzskata, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu. TV3 raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka kāda KNAB darbiniece vairākus gadus, iespējams, piegādājusi Jaundžeikaram vajadzīgo slepeno informāciju.

Tāpat bijušais ministrs un KNAB darbiniece izmantojuši starpnieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu