«Al Qaeda» jaunais līderis atklāj Bin Ladena «patieso seju»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» jaunais līderis Aimans az Zavahiri izplatījis kārtējo videoierakstu, kuru veltījis savam priekštecim - bijušajam «teroristam numur viens» Osamam bin Ladenam, kas šogad tika nogalināts Pakistānā.

Trīsdesmit minūšu garajā videoierakstā az Zavahiri, ģērbies baltā halātā un turbānā, stāsta, ka Bin Ladens esot bijis ļoti «maigs» un «laipns» cilvēks.

«Cilvēki nezina, ka šis cilvēks bija jūtīgs, maigs, laipns un cēlsirdīgs pat savas dzīves grūtākajos brīžos,» az Zavahiri citē britu medijs BBC.

Kā Bin Ladena labo īpašību piemēru terorists min viņa attieksmi pret ģimeni. Pēc az Zavahiri teiktā, viņš daudz laika pavadījis kopā ar saviem bērniem un milzum daudz laika veltījis viņu izglītībai, neskatoties uz to, ka viņi nemitīgi pārcēlās no vienas vietas uz otru.

Az Zavahiri videoierakstu esot veidojis tādēļ, lai parādītu Bin Ladena «cilvēcisko pusi». Analītiķi spriež, ka pieminot Bin Ladenu un savu ciešo draudzību ar viņu, jaunais «Al Qaeda» līderis cenšas celt savus reitingus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu